STEFAN KRKOBABIĆ: "Srbija više nije čardak ni na nebu ni na zemlji!"

Autor:

Vesti

02.02.2023

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Crvene linije naše nacioonalne i državne politike su jasne, definisao ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

STEFAN KRKOBABIĆ: "Srbija više nije čardak ni na nebu ni na zemlji!"

Foto: Petar Divac/agencija BETA

Stefan Krkobabić

Predsednik Poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda Stefan Krkobabić, bio je izričit:  "Ostajemo dosledni: da se o dogovorenom više ne dogovara, a o odlučenom vIše ne odlučuje, mislim pre svega na zajednicu srpski opština (ZSO) i to odmah."

- Ističem da nas u tome ohrabruje jasan i principijelni stav Sjedinjenih Američkih Država. Kada govorimo o ZSO mislimo na naše ljude na Kosovu i Metohiji – ljudi su za nas pre svega. Njihov život u nekoj vrsti vanrednog stanja – ne prihvatljiv je na duži rok. Zbog toga, mi – društvo u celini, imamo obavezu, da im pored političke pružimo snažnu materijalnu i drugu finansijsku podršku, kako bi u ovim za njih neizvesnim vremenima bili spremni "da ostanu i opstanu“ na svojim vekovnim ognjištima. Mogu da misle o svemu, i oni i mi, ali o jednom – novom egzodusu srpskog naroda ne možemo i ne smememo da mislimo - kazao je Krkobabić i dodao:

- Rekao sam i ponavljam: Jednom za svagda završili smo sa seobama!

Prema njegovim rečima, crvene linije naše nacioonalne i državne politike su jasne, definisao ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stefan Krkobabić je zatim dodao: "Mir – da,  nastavak dijaloga – da! Zajednica srpskih opština – da,  Priznanje Kosova – ne!"

- Srbija više nije "Čardak ni na nebu ni na zemlji“, Srbija više nije "Tamni vilajet“. Vreme je da izađemo i da se suočimoi sa svojom sudbinom - poručio je Stefan Krkobabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading