PANJ UMESTO STOLA, CIGLA KAO POLICA, ŠERPA JE SAKSIJA! Predsednik Vučić objavio fotografiju iz sela Topli Do: Čuva dušu starog srpskog ognjišta (FOTO)

Autor:

Vesti

28.01.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo Topli Do leži u srcu Stare planine.

PANJ UMESTO STOLA, CIGLA KAO POLICA, ŠERPA JE SAKSIJA! Predsednik Vučić objavio fotografiju iz sela Topli Do: Čuva dušu starog srpskog ognjišta (FOTO)

Foto: Tanjug/S.AĆIMOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav" ovonedeljnog pobednika konkursa za najlepše domaćinstvo Srbije.

Fotografija je nastala u selu Topli Do, a autor je Goran Stamenković.

" AUTOR: Goran Stamenković

LOKACIJA: selo Topli Do

Panj umesto stola, cigla kao polica, šerpa je saksija, a flaša čuvar pelcera. Kafa je skuvana, a goste čeka najlepše mesto, pored hrizanteme. Spretne ruke domaćice, tek za trenutak smirene u krilu, sela je da nas pozdravi, uz osmeh dobrodošlice, ponosna na svoju okućnicu.

Za selo Topli Do kažu da leži u srcu Stare planinine i čuva dušu starog srpskog ognjišta. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu, ponećemo i ovu sliku Srbije u nama, da nas greje u ove zimske dane.

A sledeća stanica u našem obilasku najlepših domaćinstva Srbije možda bude baš vaša kapija!", navodi se u opisu fotografije.

 

 

Selo Topli Do od Pirota je udaljeno 33 km i najbliže je selo vrhu Midžor (2.169m). Nalazi se u Parku prirode Stara planina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vladan

30.01.2023 19:14

Ja tu vidim samo bedu i sirotinju.

Odgovori 10 0
Srba

30.01.2023 19:21

Sirotinja.

Odgovori 10 0