U DRUGOJ REČENICI MI JE SAOPŠTENO DA MORAMO DA PRIHVATIMO PLAN PETORKE: Vučić otkrio sa kakvim se posledicama suočava Srbija ako odbije zapadni ultimatum!

Autor:

Vesti

23.01.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su mu predstavnici takozvane "velike petorke" poručio kakve će biti posledice po Srbiju ako ne prihvati francusko-nemački plan o Kosovu.

U DRUGOJ REČENICI MI JE SAOPŠTENO DA MORAMO DA PRIHVATIMO PLAN PETORKE: Vučić otkrio sa kakvim se posledicama suočava Srbija ako odbije zapadni ultimatum!

Foto: Tanjug-S.Radovanovic

- Došla je petorka, u drugoj rečenici koja mi je saopštena, rečeno je “morate da prihvatite ovaj plan, ako ga ne prihvatite, jer mi smatramo da mora da bude prihvaćen, suočićete se sa prekidom procesa evorpskih integracija, sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, sa sveobuhvatim merama u političkom i ekonomskom smislu - rekao je predsednik Srbije.

To je, kako je objasnio, ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki puta sam na to veoma snažno reagovao.

- Moj je posao da brinem o džavi. Nemojte da brinete, jasno sam rekao, šta je za Srbiju neprihvatljivo. Nekima je to nada da se dočepaju vlasti, ali na osnovu toga neće. Ja ću preuzeti opterećenje i kupiti dodatno vreme za republiku Srbiju. Do tada moramo da radimo i nalazimo kompromisna rešenja - podvukao je Vučić.

Predsednik je dodao i da bi bezvizni režim bio ukinut.

Odgovarajući na primedbe koji su se mogle čuti u javnosti a koje se tiču investicijama, Vučić je naveo da je sit i tih priča da se investitori neće povući iz Srbije jer tobože ovde prave profit.

- A povukli su se iz Rusije posle 15 dana, kada su doneli političke odluke, a neće iz Srbije - istakao je šef države.

Uživo obraćenje predsednika možete pratiti u posebnoj vesti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading