FABRIKA LAŽI! SLAGALI OD A DO Š SVE U TEKSTU O VUČEVIĆU: Koga briga za istinu kad treba nekog napasti

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

18.01.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicioni portal bezočno plasirao izmišljotine o obrazovanju ministra odbrane iako su svi podaci lako proverljivi i javno dostupni.

FABRIKA LAŽI! SLAGALI OD A DO Š SVE  U TEKSTU O VUČEVIĆU: Koga briga za istinu kad treba nekog napasti

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Fabrika laži radi punom parom! Opozicioni portal Direktno objavio je tekst u kom se bavi obrazovanjem ministra odbrane Miloša Vučevića, a u kom su uspeli da slažu ama baš sve, bukvalno od prvog do poslednjeg slova. Sve to, mada su imali na izvol'te lako proverljive i javno dostupne istinite podatke.

Da su makar nešto proverili, videli bi da ništa od navedenog što tvrde u tekstu nije tačno. Za početak, plasirali su informaciju da Vučević nije završio gimnaziju u Novom Sadu, odakle je rodom, već u Bačkom Petrovcu, u kojoj se nastava realizuje na slovačkom jeziku. Time kod čitalaca, valjda, žele da izazovu sumnju da je Vučević nešto muljao prilikom upisa srednje škole. A evo istine: Vučević je upisao gimnaziju u Bačkom Petrovcu jer u vreme kad je on polazio u srednju školu u Novom Sadu nije postojala gimnazija društvenog smera, koju je želeo da pohađa zbog kasnijeg upisa na Pravni fakultet. Tada su, naime, sve novosadske gimnazije još radile po starom programu (to je bila poslednja godina kada se tako radilo).

PRLJAVI ATAK

Foto: Privatna arhiva

Vučevićevo ime među najboljim studentima koji su diplomirali 1999. na Pravnom fakultetu u Novom Sadu

Nastavu je, naravno, slušao na srpskom jer je gimnazija u Bačkom Petrovcu bila dvojezična. Kao što rekosmo, lako proverljivo, osim kad se nekom ne isplati da proverava jer bi time srušio kulu od laži i montaža kojom nekog želi da oblati.

Sledeća stanica: Pravni fakultet. Evo šta o tome piše Direktno, a kasnije kao mantru ponavljaju protivnici vlasti poput Bojana Pajtića ili Rade Trajković:

- Više puta se postavljalo pitanje zašto bi se neko iz Novog Sada s Pravnog fakulteta prebacivao na kragujevački. Odgovor bi mogao da leži u činjenici da je Pravni fakultet u Kragujevcu decenijama slovio kao mesto gde se kupuju ispiti, zbog čega su mnogi nastavnici završili u zatvoru i u optužnicama.

U najkraćem, kako za Republiku ističe Vučevićev prijatelj sa studija Milan Đukić, sada advokat, to je besmislena i potpuna izmišljotina. I opet, više nego lako proverljiva.

- Da je Miloš Pravni fakultet završio u Novom Sadu, a ne u Kragujevcu, kako tvrde, može da vidi svako ko ode u čitaonicu novosadskog fakulteta. Tamo postoje table sa imenima najboljih studenata svih upisanih generacija, među kojima je i Vučević. Ja ga pamtim kao izuzetno dobrog studenta - objašnjava Đukić.

I zaista, novinar našeg lista pronašao je, crno na belo, na spisku najboljih 20 studenata koji su diplomirali 1999. ime Miloš Vučević. Na 12. mestu, uz podatak da je imao visok prosek ocena tokom studiranja (8,83).

ZA NEVERICU

Republika

Foto: Printscreen

Milan Đukić

Kako nam kaže Đukić, kada je pročitao šta je objavljeno o ministru odbrane i njegovom prijatelju, nije mogao da veruje.

- Što se tiče gimnazije, tu je sve jasno. Prosto, za generaciju rođenu 1974. u Novom Sadu nisu postojale klasične gimnazije. Tek od moje generacije, dakle rođene 1975, u Novom Sadu su uvedene klasične gimnazije. Pre nas, ko je želeo da upiše neki od društvenih smerova da bi kasnije imao prohodnost ka društvenim fakultetima, morao je da upiše gimnazuju u Sremskim Karlovcima ili Bačkom Petrovcu. Miloš se odlučio za gimnaziju u Bačkom Petrovcu i svima je poznato da u ovoj gimnaziji postoje odeljenja na srpskom i slovačkom jeziku. Njemu je plus što je, kada je išao u ovu školu, učio i slovački jezik - naglašava naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Darko

19.01.2023 06:51

Treba pravno braniti istinu a ne samo kukati.