TAČNO JE! U NESREĆNOJ DRŽAVI 2004. I 2007. KULTURA NIJE POSTOJALA: Brnabićeva oštro reagovala na reči Siniše Kovačevića - danas Srbija nije takva država!

Autor:

Vesti

14.01.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić je podsetila da su 2004. i 2007. značajne kulturne institucije zatvorene.

TAČNO JE! U NESREĆNOJ DRŽAVI 2004. I 2007. KULTURA NIJE POSTOJALA: Brnabićeva oštro reagovala na reči Siniše Kovačevića - danas Srbija nije takva država!

Foto: Tanjug

Ana Brnabić, premijerka Srbije u Narodnoj skupštini

Premijerka Srbije Ana Brnabić oštro je reagovala na reči Siniše Kovačevića da u "nesrećnim državama nepostoji kultura", poručivši da je to  dokazano upravo 2004. i  2007. sedme  godine kada su značajne kulturne institucije i zatvorene.

- Istina je ovo što kaže Siniša Kovačević - u nesrećnim državama kultura ne postoji. Zato je 2004. zatvoren Narodni muzej, 2007. i Muzej savremene umetnosti, a iste godine (2007.) su i svi bioskopi privatizovani i zatvoreni.

Onda su se vremena promenila, što se, pored puteva, pruga, radnih mesta, videlo upravo i u kulturi - 2017. je otvoren Muzej savremene umetnosti, 2018. i Narodni muzej, 2019. i pozorište "Bora Stanković" u Vranju, budžet za filmske produkcije je 103 puta veći nego pre 10 godina. 

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/anabrnabic

Ana Brnabić reagovala na reči Siniše Kovačevića

Trenutno se projektuje monumentalna Koncertna dvorana, a uskoro počinje i izgradnja Fakulteta muzičke umetnosti koji će konačno imati svoju zgradu kakvu zaslužuju naši mladi muzičari. Krajem meseca krećemo i sa "Ložionicom", koja će imati i pozorišnu scenu sa 500 mesta.

 

 

Dakle, DA, u nesrećnim državama, kakva smo bili u periodu kada su Srbiju vodili oni sa kojima je Kovačević danas u stranci/bivšoj koaliciji, kultura ne postoji. Danas, svakako, Srbija nije takva država i za to su zaslužni @avucic @sns_srbija i svi oni koji su u nas verovali - poručila je Ana Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Bumbar

14.01.2023 21:54

U pravu je Brnabić kada kaže da nije sada takva država gora je!?