NAŠE CRVENE LINIJE SU PRIZNANJE TZV. KOSOVA I ČLANSTVO U UN! Predsednik istakao o čemu je razgovarao sa Šoleom!

Autor:

Vesti

13.01.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se uručuju nagrade pobednicima konkursa "Naša najlepša Srbija".

NAŠE CRVENE LINIJE SU PRIZNANJE TZV. KOSOVA I ČLANSTVO U UN! Predsednik istakao o čemu je razgovarao sa Šoleom!

Foto: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodeljuje nagrade autorima fotografija sa konkursa „Naša najlepša Srbija“ na izložbi njihovih radova u 11.00 časova, u Palati Srbija. 

Najviše sviđanja na Instagram profilu buducnostsrbije dobila je fotografija Dragane Macure kojom je dočarala suton na jezeru Perućac.

 

Nagradu je dobio i Aleksa Petrović, Bojana Vukomanović, Budimir Jovanović, Negoslava Stanojević, Bojan Lučić, Negoslava Stanojević, Bojan Lučić, Andrej Manojlović, Vesna Smiljanić, Aleksandra Bakić, Siniša Stanišić, Sibila Gubić, Jovana Petković, Snežana Živković, Srđan Ristić, koji je dvostruki dobitnik nagrade, Sanja Stojiljković, Sanja Živadinović, Natalija Davidović, Marija Milosavljević, Jovana Grmuša.

Obraćanje predsednika

- Svaka od vaših predivnih fotografija slavi lepote Srbije, slavi našu Srbiju - istakao je predsednik i rekao da je obaveza svakog od nas da čuva i neguje lepote naše zemlje.

- Gledajući ove fotografije, više ih je sa zapada, verujem da će ih biti i sa istoka i juga - dodao je.

Republika

Foto: TV Pink

 

- Primetićete da mnogo više pričamo o predelima iz inostranstva koji nisu ni upola lepi kao naši predeli - istakao je.

Predsednik je zatražio da svi čuvamo i negujemo našu zemlju kako bismo imali što više ovakvih fotografija.

- Želim svima da čestitam pravoslavnu Novu godinu i poželim da se lepo provedete - naveo je Vučić.

Odgovori na pitanja

- Imali smo iskren razgovor - istakao je predsednik o poseti Dereka Šolea i dodao da su razgovarali i o Kosovu i Metohiji, rat u Ukrjaini i bilateralnim odnosima.

- Rekli smo koje su naše crvene linije i razgovarali smo o Zajednici srpskih opština Zahvalio sam se što je Amerika insistirala na sprovođenju sporazuma- rekao je i dodao da 20. januara našu delegaciju očekuje veliki sastanak.

Republika

Foto: TV Pink

Predsednik uručio nagrade pobednicima konkursa

- Kada insistirate da nešto bude u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a zašto smo onda razgovarali. Ne znam kako misle da izvedu. Videćemo kako će to da teče. Dobro je da je sasvim jasno da ZSO mora da bude formirana. Uvek smo spremni darazgovaramo, nikada se nismo sklonili, uvek smo bili za dijalog,. Sad, koliko će to biti svrsishodno, to je već drugo pitanje - istakao je predsednik na komentar Šolea da nema uslova za sastanak Vučića i Kurtija.

- Bilo kakav oblik priznanja, formalni i neformalni, ili ustupanja članstva u Un, o tome ne želimo da razgovarmo, a to je sastavni deo plana. O svemu ostalom možemo da razgovaramo. Ovo su stvari koje ne da ne možemo da prihvatimo, nego nećemo ni da razgovaramo - rekao je Vučić o našim crvenim linijama.

- Da li će Amerika promeniti mišljenje o Kosovu i Metohiji? Neće, to ne možemo da očekujemo. Da li je juče gospodin Šole želeo da sasluša? Da, jeste - rekao je i istakao da je izrazio veliko poštovanje prema našoj zemlji.

O napadima na Danila

- Samo gola mržnja prema meni, bez ikakve argumentacije. Prvo su rekli da je član delegacije, kada su ustanovili da je to laž, onda su se pitali šta će on tamo, a kada su čuli da ide godinama...Onda su rekli da ide mnogo obezbeđenja. Kada sam rekao da ću da pokažem papire u emisiji Ćirilica, onda odjednom nemoj da pričamo o tome... Na kraju sve se svelo na mržnju. Ustanovili smo da nijedan protokol nije prekršen. Kao i za sve drugo, kao i za Jovanjicu...Samo kako da se ide na kriminalizaciju mene i moje porodice - rekao je i dodao da su napadi o obezbeđenju prestali kada je ponudio da pokaže papire koliko njegov kabinet troši na obezbeđivanje, a koliko su trošili prethodni.

- Sve se svelo na mržnju - rekao je i istakao da je u pitanju nemoć da se pohvali nešto što se uradi dobro. 

Dodao je i da su ga tajkunski mediji optužili za smrt novinara Vladana Radosavljevića koga su izujedali psi na Kosmaju, jer se tri dana pre toga slikao sa svojim psima. Dodao je da smatra da su ove teze za humorističku emisiju.

O Rašiću i "Zajedinici dživdžana"

Predsednik je istakao da njega neće primiti ni među dživdžane.

Konkurs "Naša najlepša Srbija" organizuje se od juna prošle godine, a pobednici su objavljivani svake nedelje. Konkurs je imao za cilj da promoviše prirodne lepote naše zemlje.

Predsednik je najavio i novi konkurs "Najlepše domaćinstvo Srbije", a ulesnići će moći fotografije da šalju na najlepsedomacinstvo@predsednik.rs

Istakao je da građani šalju fotografije koje na najbolji način predstavljaju kuće i okućnice, bašte i dvorišta, uređene vrtove i tradicionalne detalje koji krase imanja i domove u našoj zemlji sa svim jedinstvenim obeležjima naše raznolike tradicije u svim krajevima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading