RADE BASTA NA ČELU UO FONDA ZA RAZVOJ: Ministar predvodi jednu od najstarijih institucija Republike Srbije!

Autor:

Vesti

13.01.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imenovani su i članovi Upravnog odbora, a predsednik je ministar Rade Basta.

RADE BASTA NA ČELU UO FONDA ZA RAZVOJ: Ministar predvodi jednu od najstarijih institucija Republike Srbije!

Foto: Promo foto

Rade Basta

Ministar privrede Rade Basta imenovan je za predsednika Upravnog odbora Fonda za razvoj Republike Srbije.

Kako se saznaje, za članove UO imenovani su ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i mistarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Za članove Upravnog odbora imenovani su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar bez portfelja Novica Tončev.

Fond za razvoj predstavlja jednu od najstarijih institucija Republike Srbije koja poseduje višedecenijsko iskustvo saradnje sa privredom.

Fond za razvoj Republike Srbije, od svog osnivanja 15. aprila 1992. godine, svoju aktivnost je usmerio na podsticanje poslovanja pravnih lica i preduzetnika u Republici Srbiji.

Prioriteti poslovanja su podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja, uključujući i razvoj nedovoljno razvijenih područja, podsticanje konkurentnosti i likvidnosti privrede Republike Srbije, podsticanje zapošljavanja, kao i podsticanje proizvodnje robe namenjene izvozu.

Misija Fonda je da bude pouzdan partner srpske privrede, da doprinese njenom rastu i razvoju, sa ciljem održivog i ravnomernog razvoja svih krajeva Republike Srbije.

Svoj uspeh ne merimo ostvarenom dobiti, već ostvarenom dobrobiti za društevenu zajednicu, kojoj i sami pripadamo. Za nas su uspeh realizacija projekata naših klijenata, opstanak naših start up kompanija, oni koji su našli posao zahvaljujući našoj podršci, uspeh naših klijenata na inostranim tržištima.

Sedište Fonda za razvoj je u Nišu, dok je u Beogradu smeštena filijala. Fond može imati filijale i u drugim gradovima, o čemu odluku donosi Upravni odbor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading