RADNICI FIRME BERTEKS DOBILI SVA ZAOSTALA DUGOVANJA! Veliki problem rešen na zahtev ministra Baste!

Autor:

Vesti

21.12.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupno je isplaćeno više od 7.932.000 dinara.

RADNICI FIRME BERTEKS DOBILI SVA ZAOSTALA DUGOVANJA! Veliki problem rešen na zahtev ministra Baste!

Foto: privreda.gov.rs

Na zahtev ministra privrede Radeta Baste, turska kompanija BERTEKS TEXTILE, koja je poslovala u Kragujevcu, izvršila je obaveze prema 98 zaposlenih u fabrici kojima je dugovala zarade, otpremnine i naknadu za prevoz za mesece avgust, septembar i oktobar.

Kompanija „Berteks“ je 16. decembra potvrdila Ministarstvu privrede da je otpuštenim radnicama, kao što je i obećano ministru Basti, isplatila sva zaostala dugovanja.

„Poštovani, ovim dokumentom potvrđujemo da je izmirena kompletna obaveza za zarade prema zaposlenim radnicama Berteksa za mesece avgust, septembar i oktobar, kao i da su otpremnine i prevoz za mesece avgust, septembar i oktobar isplaćene u celosti“, navela je turska kompanija.

Ukupno je isplaćeno više od 7.932.000 dinara.

Turska kompanija „Berteks“, koja je sa radom u Kragujevcu počela 2017. godine, bila je prinuđena da zatvori fabriku usled smanjenog broja porudžbina od stalnih kupaca i posledica globalne krize.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading