MEDVEDEV U KINI! Sastao se sa Si Đinpingom i preneo mu poruku od Putina

Autor:

Svet

21.12.2022

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev sastao se u Pekingu sa kineskim liderom Sijem Đinpingom, saopšteno je danas iz Saveta bezbednosti.

MEDVEDEV U KINI! Sastao se sa Si Đinpingom i preneo mu poruku od Putina

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da je Medevedev kineskom lideru preneo poruku od ruskog predsednika Vladimira Putina.

U saopštenju se ističe da je u poruci ukazano na nivo bez presedana dijaloga i saradnje između dve zemlje i izraženo je uverenje u dalji razvoj međudržavnih odnosa.

Medvedev je objavio snimak na "Telegramu" na kojem može da se vidi kako se sastaje sa Sijem, smeškajući se za fotografije i sastanak kineskih i ruskih zvaničnika. Medvedev je naveo da su on i Si razgovarali o strateškom partnerstvu dve zemlje "bez ograničenja", kao i o Ukrajini.

Razgovori sa Si Đinpingom su bili veoma korisni - naglasio je Medvedev.

Šta je Si rekao Medvedevu?

Kina se nada da će sve strane u ukrajinskoj krizi zadržati uzdržanost i rešiti bezbednosne probleme političkim sredstvima, rekao je kineski predsednik Medvedevu tokom sastanka u Pekingu, izvestila je danas kineska agencija Sinhua.

Kako navodi agencija, Si je takođe rekao Medvedevu da se nada da Komunistička partija Kine i Jedinstvena Rusija mogu da unaprede komunikaciju i omoguće "produbljivanje strateške saradnje između Kine i Rusije", preneo je Rojters.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading