ALJBIN KURTI PODNOSI OSTAVKU!? Pritisnut! Novi izbori na Kosovu 23. aprila!?

Autor:

Vesti

09.01.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičar Drizan Šalja izjavio je da će kosovski premijer Aljbin Kurti morati da podnese ostavku ukoliko se ne reši pitanje Zajednice srpskih opština.

ALJBIN KURTI PODNOSI OSTAVKU!? Pritisnut! Novi izbori na Kosovu 23. aprila!?

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti, Rosu

- ZSO je kamen temeljac nastavka dijaloga. Prema informacijama, Vlada Kosova je izradila status pridruživanja opština sa srpskom većinom. Kosovo ne može da izbegne odgovornost u vezi sa osnivanjem ZSO - rekao je Šalja, prenosi Juronjuz Albanija.

On je istakao da Vlada može pasti posle 17. februara, ako Aljbin Kurti nastavi da odbija formiranje ZSO i dodao da novi izbori mogu biti održani 23. aprila, kada su zakazani izbori na severu Kosova.

- U slučaju da Vlada Kosova pokuša da nađe alternativno rešenje, onda će naši strateški partneri predložiti pronalaženje alternativnih partnera za sprovođenje ZSO. Premijer Kurti bi trebalo da podnese ostavku. SAD su rekle da će stati iza ZSO i da će ona biti formirana. Očekuje se da ćemo posle 17. februara ostati bez vlade. Kurtijeva misija je da što pre oživi ZSO, inače ćemo imati nove izbore 23. aprila ove godine, kada su planirani i izbori na severu - rekao je Šalja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading