SVAKO TREBA DA OSUDI OVO NASILJE: Oglasio se Ričard Grenel nakon napada na srpsku decu na KiM - bio je JASAN!

Autor:

Vesti

06.01.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski dečak i mladić ranjeni su danas u okolini Štpca kada je na njih pucao Albanac.

SVAKO TREBA DA OSUDI OVO NASILJE: Oglasio se Ričard Grenel nakon napada na srpsku decu na KiM - bio je JASAN!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ričard Grenel

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ogolasio se povodom današnjeg incidenta u Štrpcu, kada su ranjeni dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21).

- Svako treba da osudi ovo nasilje - naveo je kratko na Tvitreu, uz vest o događaju.

Da podsetimo da se sve dogodilo danas kada su dečaci krenuli u Badnjake.

Dečaci su su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

Hirurg dr Božidar Odalović iz KBC Gračanica otkrio je u izjavi za Telegraf u kakvom su zdravstvenom stanju dečaci, koji su ranije danas vatrenim oružjem ranjeni u Štrpcu.

- Nažalost u ovim krajevima ni Božić ni Badnje veče ne mogu da se dočekaju onako kako bi trebalo jer je danas u popodnevnim satima, oko 17 sati, kolima Hitne pomoći iz Štrpca dovezena dva dečaka koja su najverovatnije povređena vatrenim oružjem. Jedan je povređen u predelu levog ramena, a drugi u predelu leve šake. To su ustrelne rane koje su ovde kod nas hiruški obrađene, pacijenti su hospitalizovani, hemodinamski su stabilni i prema njima će se primenjivati svi protokoli vezani za ovakve vrste povreda - kaže hirurg Odalović.

 

 

Kosovska policija je saopštila da je privela osumnjičenog za ranjavanje srpskog dečaka i mladića kod Štrpca.

Kako se navodi u saopštenju "regionalna policija Uroševca je nakon intenzivnog istražnog rada prikupila informacije na terenu, identifikovala, a zatim uhapsila osumnjičenog A. K starosti 33 godine".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading