AKO SI SPREMAN DA SE IGRAŠ VATROM, HAJDE DA POČNEMO! Nove jezive pretnje Anonimusa predsedniku Srbije, tvrde da su mu oborili sajt! Na meti još resursa! (FOTO)

Autor:

Vesti

05.01.2023

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove pretnje hakera predsedniku.

AKO SI SPREMAN DA SE IGRAŠ VATROM, HAJDE DA POČNEMO! Nove jezive pretnje Anonimusa predsedniku Srbije, tvrde da su mu oborili sajt! Na meti još resursa! (FOTO)

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs, Pixabay.com

Hakerska grupa "Anonimusi" objavila je na svom Tviter profilu da su napali sajt Vucic.rs i time započeli sajber "rat" sa predsednikom Srbije.

Sajt predsednika je sada u funkciji, tako da su sve smetnje uspešno i brzo otklonjene.

Da je do napada došlo, napisao je Ivan Marković, stručnjak za sajber bezbednost. On je u svojoj objavi na društvenoj mreži Tviter rekao da je u toku napad grupe „Anonimusi“ na resurse u Srbiji. Trenutno su identifikovani resursi vojske, Ministarstva spoljnih poslova i sajt predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Postoji sumnja da će se prebaciti na eksploataciju podataka - napisao je on na Tviteru.

 

 

Na zvaničnom Tviter nalogu Anonimusa, navodi se da je bio oboren sajt Vucic.rs i sajt Vojske Srbije.

- Ako želi da se igra sa vatrom (Vučić prim. aut), hajde da počnemo - napisali su Anonimusi na svom Tviter nalogu uz fotografiju za koju tvrde da je dokaz da je oboren Vučićev sajt nazvavši ga "Putinovom marionetom".

- Pošto si spreman da nas izazoveš, ispunićemo ti želju. Ovo je samo početak, uskoro će biti svedoci izuzetnih iznenađenja u naše ime. Očekujte nas - napisali su oni.

 

 

Drugi put za sedam dana

Prethodno je hakerska grupa Anonimusi objavila uvredljiv video 29. decembra uz poruku:

- Pozdrav građani sveta, ovo je poruka Anonimnih predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Primetili smo da tenzije i ratnohuškačke provokacije na severu Kosova od strane srpskih kriminalnih grupa pokušavaju da izazovu oružani sukob.-

Aleksandar Vučić o pretnjama

Predsednik Srbije je nakon prvih pretnji koje mu su mu navodno upitili Anonimusi objavio fotografiju na kojoj se igra sa svoja dva psa uz opis:

- Spremamo se za borbu sa Anonimusima - i dodao emotikone koji plaču od smeha.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading