SRBIJA NAJVIŠE U EVROPI PODIGLA PLATE I PENZIJE! Vučić kaže da smo postigli fantastične rezultate u 2022.! Nalazimo se i među prve tri zemlje po stopi rasta!

Autor:

Vesti

04.01.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da smo 2022. završili tako da ne možemo da ne budemo zadovoljni.

SRBIJA NAJVIŠE U EVROPI PODIGLA PLATE I PENZIJE! Vučić kaže da smo postigli fantastične rezultate u 2022.! Nalazimo se i među prve tri zemlje po stopi rasta!

Foto: Printscreen

- Ne bih da dajem bolje ocene, ne bih da opisujem u superlativima, ali uspeli smo da sačuvamo finansijsku stabilnost, ekonomiju, da imamo rast između 2,3 i 2,5 odsto. Uspeli smo da podignemo, koliko sam uspeo da vidim, plate i penzije najviše u Evropi - tvrdi on.

Naša stopa javnog duga na današnji dan ne prelazi 55 odsto, navodi predsednik.

- To je za ponos. Ja obavljam drugi predsednički mandat i nema razloga da obmanjujem narod, što nikad nisam ni radio. Ovo je moj poslednji mandat. A sledeće godine neću više biti ni predsednik partije. Moj posao je da budem na strani građana - kazao je Vučić.

- Uspeli smo da u prethodne tri godine budemo među prve tri zemlje u Evropi po stopi rasta. U prvih pet u Evropi nam je stopa javnog duga. U ekonomiji nije moguće izvući jedan parametar i reći to je dovoljno, već mora deset. Dovoljno je da jedan parametar ne valja i da sve pada u vodu. Imamo istorijsku, najmanju nezaposlenost. Mi smo članica Eurostata, znači nema laži, nema prevare. Kurs dinara je čvrst kao stena, od 2012. godine je na 117, ili 118 dinara.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading