VUČIĆ SE SASTAO SA NIKOLOM NEDELJKOVIĆEM! Od države dobio posao, vodiće se kao NEOSUĐIVAN! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.12.2022

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Nikolu Nedeljkovića koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

VUČIĆ SE SASTAO SA NIKOLOM NEDELJKOVIĆEM! Od države dobio posao, vodiće se kao NEOSUĐIVAN! (VIDEO)

Foto: Republika

Aleksandar Vučić i Nikola Nedeljković sastali su se u zgradi Generalnog sekretarijata u 10.00 časova.

 

 

Predsednik se zahvalio Nikoli njegovoj porodici što su došli.

- Pitao sam Nikolu kako se držao, rekao mi je:"Znao sam da nisam ništa uradio". Koliko smo mogli, trudili smo se da pomognemo. Važno je bilo da ti, Nikola, ostaneš hladne glave- rekao je predsednik.

Dodao je i da se na snimku vidi da momak uzvikuje:"Srbija, Srbija"!

Predsednik Srbije je Nedeljkoviću dao da izbare posao u Kancelariji za Kosovo i Metohiju ili Ministarstvu informacionih tehnologija.

Republika

Foto: TV Pink

Aleksandar Vučić

- Želeo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svima, državi Srbiji, hvala predsedniče, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao i svom narodu koji je pružio podršku meni i mojoj porodici. Ja ne mrzim nikoga, samo volim i poštujem svoje - istakao je Nedeljković.

- Najsrećniji bih bio kada bih mogao još više da pomognem svom narodu na KiM i da humanitarno učestvujem - istakao je Nikola.

- Od 1. januara u Kancelariju, ali moraš da učiš u međuvremenu - rekao je predsednik.

Obraćanje predsednika Srbije

Predsednik je rekao da kosovska policija nema ni jedan materijalni dokaz da je Nikola uzvikivao "ubij Šiptara".

- Danas je meni bila zaista čast, sa politikom nema veze, upoznao sam jednu divnu porodicu, roditelja koji su odgojili jednog divnog dečaka. Ponosan sam što smo mogli da pomognemo. Pošto im nije bilo dovoljno da ga osude zbog majice, onda su doveli trojicu lažova, kako bi rekli da je izgovorio reči mržnje.  Pre svega hvala Nikola, i vama Slobodanka i Dragomire što ste danas sa sinom. Nikola, oni su te i najviše čekali - rekao je predsednik.

- On se će se u Srbiji voditi kao neosuđivano lice - rekao je.

On je najavio i da će se 4. i 5. januara obratiti građanima na godišnjoj konferenciji pre odlaska na Hilandar. Tom prilikom će sumirati rezultate i objaviti stanje budžeta Srbije.

O izjavama Hila i Lajčaka

- Za mene je pre svega važno da oni ispune stvari iz garantija koji su dali, da razumeju da su se pravili naivni, govorim o međunarodnoj zajednici. Neko podiže četiri baze, a podižeš ih da bi pretio narodu, da možeš ta tučeš ljude.Naš narod to više neće da trpi. Molim ih da vode računa o Miljanu Adžiću i Srđanu Trajkoviću. Adžić je zbog barikada uhapšen, a šta se to desilo na barikadama. Mi nikog nismo ni prekršajno gonili zbog šok bombi na stadionima.-

Istakao je i da nas čeka teško vreme po pitanju Kosova i Metohije, ali da ćemo se boriti, kao i do sada.

- Niko iz naroda nije bio za skidanje barikada, ali znate zašto su ih uklonili? Zato što su videli koliko sam se borio! - rekao je predsednik.

- Ja sam jutros zvao evropske predstavnike i rekao im da povedu računa. Srpski narod je toliko odlučan da teror nad sobom ne dozvoli. Šta očekujem? Očekujem da mi u prvoj polovini januara dođu velikani iz sveta. Ja ću lepo da ih dočekam, da se pravim da sam uživao u tim razgovorima. Neki će da budu srećni, jer je omča oko vrata Vučiću, ali to je omča oko vrata Srbiji. Čeka nas teško vreme po pitanju KiM, ali borićemo se.-

Imamo garantije da ne mogu da uđu na Sever Kosova!

- Po prvi put imamo garantije da ono što oni nazivaju vojskom, oni ne mogu na sever bez saglasnosti lokalnih Srba i Srbije. Ono što je važno da neće biti gonjeni ljudi, nema dela koje je neko počinio na barikadama, nije bilo tamo mrtvih, ranjenih. Oni su dobro znali da nemaju šta da traže, da ne mogu da opstanu na severu. Amerikanci su rekli da će da prate svaki od procesa dubinski, zajedno sa Evropljanima. -

- Nemam problem sa tim da mnogi misle da je Kosovo nezavisno. Ja tako ne mislim. Kada sam rekao da tražimo kompromisna rešenja, svi ti koji misle da je Kosovo nezavisno su skočili... Licemerja sam sit i ponosan na Srbiju koja želi da sačuva sebe.

O izjavama Ponoša

- Sramota je za nekog ko je uništio našu Vojsku, što nije napravio naku haubicu, što nije kupio? Što nisu imali Lazara, Miloša, nijedan avion koji je mogao da poleti. Ponosan sam na našu Vojsku. Imali smo bolji odziv nego Albanci.

O izjavama Kurtija

- DŽafer Deva, koji se prvi priključio nacistima, njemu Kurti obnavlja kuću. Vi nacističkom zločincu podižete spomenik. Zlikovac koji je progonio Srbe, Jevreje... Kurti mašta da bude Enver Hodža, da bude mešavina Hodže i Zelenskog. Ali sve nas to ne interesuje, samo neka ne maltretira srpski narod - kazao je predsednik i poželeo srećnu Novu godinu i Božić.

Podsetimo, Nedeljkovic je uhapšen 28. juna, a 6. septembra  je osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etnicke mrčnje i netrpeljivosti", posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.

On je, navodno, uzvikivao "ubij, ubij Šiptara", što je tvrdio jedan svedok - policajac koji ga je i priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu. Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading