MORAO SAM DA BUDEM UHAPŠEN SAMO ZATO ŠTO SAM SRBIN! Nikola Nedeljković ekskluzivno nakon izlaska iz Kurtijevog zatvora!

Autor:

Vesti

28.12.2022

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu oglasio se za Republiku nakon što je pušten iz pritvora.

MORAO SAM DA BUDEM UHAPŠEN SAMO ZATO ŠTO SAM SRBIN! Nikola Nedeljković ekskluzivno nakon izlaska iz Kurtijevog zatvora!

Foto: Printscreen/RTS

Nedeljković je za naš portal otkrio kako se osećao ovih šest meseci, dok je boravio u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici. 

- Zaposleni su mi bili velika podrška. Zaista, što se tiče njih imam veoma lepo iskustvo. Trudili su se da mi olakšaju boravak u pritvoru i na tome sam im veoma zahvalan. Sve što se desilo bio je šok, kako za mene, tako i za moju porodicu. Ali ja sam već i njima rekao, a evo sada kažem i vama, ako sam za nešto moram da budem uhapšen, neka to bude zato što sam Srbin - ponosno je rekao Nikola. 

Kaže da mu je sada samo bitno da dođe u svoj dom i vidi svoje najbliže.

- Roditelje sam već video, sada još sestru, prijatelje, kumove. Svih sam se poželeo i jedva čekam da dođem kući i osetim toplinu doma. To je ono što mi je veoma nedostajalo. Zahvalan sam svima koji su mesecima brinuli za mene i moje stanje. Hvala i vama novinarima i tu sam, na rapolaganju šta god da vam treba - poručio je Nedeljković. 

Republika

Foto: KosovoOnline

Hapšenje Nikole Nedeljkovića u junu ove godine

Podsetimo, Nedeljkovic je uhapšen 28. juna, a 6. septembra  je osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etnicke mrčnje i netrpeljivosti", posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.

On je, navodno, uzvikivao "ubij, ubij Šiptara", što je tvrdio jedan svedok - policajac koji ga je i priveo u završnici obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu. Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pavlet iz Kline

29.12.2022 05:44

Ne možeš biti uhapšen samo zbog svoje nacionalnosti (tako bi bio uhapšen ceo narod). Odlikuje te to da li si lopov, kriminalac, secikesa, da li si vređao, tukao se, gurao, ponižavao... A ako veruješ u to što govoriš, trči na barikade, traju samo do Nove Godine (ne mislim na "srpsku")...