MOMIROVIĆ: VAŽNA PODRŠKA SAD RAZVOJU INICIJATIVE ''OTVORENI BALKAN''

Autor:

Vesti

27.12.2022

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative ''Otvoreni Balkan''.

MOMIROVIĆ: VAŽNA PODRŠKA SAD RAZVOJU INICIJATIVE ''OTVORENI BALKAN''

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je nakon sastanka sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom da je izuzetno važna podrška koju dobijamo od SAD kada je reč o daljem razvoju inicijative ''Otvoreni Balkan''. 

- Održali smo danas izuzetno produktivan sastanak i tom prilikom smo razgovarali o unapređenju trgovinske saradnje Srbije i SAD, ali i o daljim koracima koji vode razvoju inicijative “Open Balkan” koja uključuje integraciju ekonomskog prostora i izgradnju zajedničkog slobodnog tržišta. Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative „Otvoreni Balkan“ kako bi napravili bolje uslove za poslovanje svih privrednih subjekata u regionu. Bez graničnih procedura i barijera lakše bi trgovali - lakše bi plasirali naše proizvode iz Srbije, ali bi i proizvodi iz regiona lakše dolazili u Srbiju - izjavio je ministar Momirović nakon sastanka sa ambasadorom Hilom. 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading