UNMIK I KFOR HITNO DA REAGUJU! Petković apeluje: Stanite u zaštitu Srba i njihove imovine!

Autor:

Vesti

19.12.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala došlo je do razbijanja lokala izloga srpskih lokala.

UNMIK I KFOR HITNO DA REAGUJU! Petković apeluje: Stanite u zaštitu Srba i njihove imovine!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas, povodom razbijanja izloga četiri srpska lokala u etnički mešovitom naselјu Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, da je sada jasno sa kojom namerom i razlogom je kosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na KiM.

- Iskustvo nas uči da nasilјe nad zajednicama i narodima počinje upravo napadima na njihovu imovinu, i zato je neophodno da UNMIK i KFOR hitno stanu u zaštitu Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji, jer istorija ne prašta ravnodušnost u ovakvim situacijama - saopštio je Petković.

Petković je naveo da su izlozi četiri srpska lokala u etnički mešovitom naselјu Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, "razbijeni sinoć u podmuklom napadu ekstremista, i takoreći pred očima međunarodnog prisustva, čime su na najogolјeniji način potvrđene i namere i prava priroda Kurtijevog režima".

- Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta u znak sećanja na tragediju koja je otpočela upravo lomlјenjem izloga, i ovo je nedvosmislena potvrda da je Kurtijeva ideologija i praksa najogolјeniji fašizam - saopštio je Petković.

Ekstremisti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Srbima ne dozvolјavaju čak ni da u miru proslave Svetog Nikolu i svakoga dana, kako kaže Petković, Kurti i njegovi nasilnici u policijskim uniformama udalјavaju nas od mirnog rešenja situacije na severu pokrajine.

- Kurti se očigledno nada da će stvaranjem atmosfere straha i neizvesnosti obeshrabriti Srbe na severu Kosova i Metohije i da će otupeti njihovu rešenost da istraju u pravednoj borbi za svoja prava, ali srpski narod je izdržao i gore zulume i pobeđivao je i veće nasilnike od njega, pa će tako pobediti i ovoga puta - zaključio je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading