DAČIĆEVA REAKCIJA NA POSTUPAK RUSKOG AMBASADORA: Nikoga ne želimo da cenzurišemo, to nije naš politički stav!

Autor:

Vesti

19.12.2022

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je, komentarišući to što je ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko napustio kongres SPS zbog video poruke opozicionog grčkog političara Aleksisa Ciprasa, rekao je da ''ne želimo nikoga da cenzurišemo'', ali i da Srbija neće narušiti prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

DAČIĆEVA REAKCIJA NA POSTUPAK RUSKOG AMBASADORA: Nikoga ne želimo da cenzurišemo, to nije naš politički stav!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Ivica Dačić

Dačić je naglasio da Srbija neće odustati od svoje principijelne politike i da mora da vodi računa o svom evropskom putu.

- Mi ne želimo da cenzurišemo one koji dolaze ili razgovaraju sa nama, to nije naš politički stav - rekao je Dačić za TV Pink i dodao da u Srbiju dolaze razni strani zvaničnici i da Srbija ne može da se bavi time šta će oni da kažu, prenosi nova.rs.

Republika

Foto: ST/N.MANDIĆ

 

On je naveo da se u subotu desila, kako je rekao, neprijatnost, na kongresu SPS.

- Sve naše stranke imaju partnere u Evropi, a problem je u tome što je danas u Evropi narativ o Rusiji takav, kao što je govorio gospodin Cipras, da je reč o protivpravnoj invaziji i tako dalje. Tu je ruski ambasador odreagovao i izašao, to mu se nije dopalo - rekao je Dačić.

- Šta ja da radim, da kažem da neću više ni sa kim iz Evrope da razgovaram, da se Rusija ne bi naljutila? To nije realno, to nije u našem interesu - dodao je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading