POJAČANE PATROLE KFORA: Srbi sa severa KiM ne odustaju od svojih prava

Autor:

Vesti

19.12.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je noć na severu KiM protekla mirno tokom jučerašnjeg dana bile su prisutne pojačane partole Kfora.

POJAČANE PATROLE KFORA: Srbi sa severa KiM ne odustaju od svojih prava

Foto: FOTO TANJUG/ STR/ bg

Srbi sa severa Kosova i Metohije i danas su dočekali deseti dan na barikadama ne odustajući od zahteva da se oslobode uhapšeni Srbi -Miljan Adžić, Dejan Pantić i Slađan Trajković kao i da se pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu povuku sa severa pokrajine, prenose Novosti.

Republika

Foto: Kosovo Online

Kfor na severu KiM

Iako je noć na severu KiM protekla mirno tokom jučerašnjeg dana bile su prisutne pojačane partole Kfora dok su pripadnici kosovske policije od kojih jedna broj njih i dalje prisutni u multietničkim naseljima u severnom delu Mitrovice.

U svim opštinama na severu ugostiteljski objekti tj kafići i restorani i dalje ne rade ali je od jutros posle nedelju dana počela nastava za učenike osnovnih škola dok će se za srednjoškolce ona odvijati onlajn.

Za danas u podne, Igor Simić potpredsednik Srpske liste najavio je obeležavanje slave svetog Nikole kod Krsta u mestu Rudare kod Zvečana od strane nekoliko domaćina koji slave ovu slavu.

Ovaj krst visok sedam metara podignut avgusta 2011 godine na deonici magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Raška simbol je otpora Srba sa severa Kosova i Metohije jer je postavljen posle tadašnjih barikada na većini putnih pravaca na severu KiM.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading