SAMO JE BITNO DA NAPREDUJEMO: Predsednik Vučić na kongresu SPS - moramo da sačuvamo državu, nećemo je dati! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.12.2022

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće Srbiju na tacni a nikada vam Srbiju nećemo dati - poručio je predsednik.

SAMO JE BITNO DA NAPREDUJEMO: Predsednik Vučić na kongresu SPS - moramo da sačuvamo državu, nećemo je dati! (FOTO)

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Predsednik Aleksandar Vučić

Kongres Socijalističke partije Srbije, 11. po redu, počeo je danas u 12 časova na Beogradskom sajmu, a prisutnima se obratio Ivica Dačić kao i istaknuti gosti Kongresa. Na događaju će danas biti predstavljen i novi predsednik stranke.

Okupio se veliki broj gostiju, a među njima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Kongres je otpočeo puštanjem državne i himne stranke. Između obraćanja počasnih gostiju Ivica Dačić je na binu izveo poznatu opersku drivu Milicu Oskovič koja je zapevala "Ne dam", omiljenu pesmu ministra spoljnih poslova, predsednika Srbije i Republike Srpske.

Obraćanje Predsednika Srbije

Vučić je rekao da mu je pre svega čast da bude na Beogradskom sajmu danas, a onda se i zahvalio na velikoj podršci.

- Dame i gospodo, članovi SPS, poštavni Dačiću, uvaženi Dodiku, dragi gosti pripadnici različitih partija, meni je čast da sam danas ovde i danas pozdravim. Hvala van na velikoj podršci, odluka da podržite SPS pomogla mi je da odnesem pobedu u prvom krugu. Hvala na svakom glasu koji ste dali i trudim se da ne budete razočarani. Ivica kaže da voli izbore, ja ne, ali da su dobri i Vatikan bi ih imao. Zna se, nakon svakih izbora Dačić i SPS su na vlasti, pa gledamo ko će sa njima isto biti - našalio se Vučić pa dodao:

- I koliko da nam je dobro mi ćemo da se žalimo - naveo je predsednik i napomenuo da danas ne možete da dobijete pažnju ako uradite nešto lepo, ali samo je bitno da napredujemo.

On je dodao da će Srbija uspeti da poveća plate i penzije, kao i da je poslednjih dana teško zbog trenutne situacije na Kosovu i Metohiji.

Mi moramo da sačuvamo državu, uspećemo mi u povećanju plata i penzija, ulaganjima, stranih investitora, svega samo je bitno da sačuvamo državu. Poslednjih dana je teško, sa Zapada kažu da je Priština stala, a oni 15 sati pre toga puškama ulazili i svašta radili. Sve su tamo slagali, hapse policajce,  opet nam kažu kako nisu ulazili na Gazivode, i kako Srbija laže a pokazuju duge cevi. Nema stranca koji nas nije pozvao. Ma dajte, hoće Srbiju na tacni a nikada vam Srbiju nećemo dati - poručio je predsednik.

Predsednik je dodao da na svaka dva sata dobija neku vrstu bezobrazluka, kao i da nam maltretiraju i hapse ljude.

- Moja savetnica se trudi da mi prenese sve, ali sam joj rekao da svima njima odgovori da znamo šta rade i da nam daju jedan sporazum koji poštuju, nemaju nijedan - navodi on i dodaje da narod mora da zna da "nismo glupi".

- Plate su nam veće nego ikad, da su dobre nisu ali moramo više da radimo. Narod sa KiM mora da zna da se 17. mart nikada više neće ponoviti i naš narod nikada nećemo ostaviti na cedilu - zaključio je predsednik.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Aleksandar Vučić

Obraćanje Milorada Dodika

Predsednik Republike Srpske obratio se prisutnima i čestitao na organizaciji i svim uspesima koje je SPS postigao.

- Hvala vam za činjenicu da ste partija koju građani R. Srpske poštuju i da se zahvalim za veliku saradnju koju imamo. Moramo ostati izvan problema, i svi moramo da budemo zajedno okupljeni. Želim da se zahvalim Srbiji i Vučiču i verujem da sami ispravna politika rađa ovakva prijateljstva o saradnju. Ponosan sam da danas naše zemlje imaju najbolje saradnje, i uveren sam da se dobro slažemo i razumemo pored svega što se dešava - rekao je Dodik.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Obraćanje Dragana Markovića Palme

Prisutnima se obratio i osnivač stranke Jedinstvena Srbija i narodni poslanik Dragan Marković Palma koji je naveo da je otvaranje nemačkih fabrika u Srbiji pokazatelj stabilnosti naše zemlje.

- Gospodine predsedniče Vučiću, Dačiču i Dodiku. Rekli su mi da ovde ima 5.000 delegata, a pre dva meseca 2.300 znači jači smo od Kine. Politika naša je jaka i ide u kontinuitetu, Srbija se sada ističe i svi zato napadaju Vučića jer ne znaju kako da ga pobede. Želim sa pošaljem poruku Šolcu, može da kaže šta hoće, ali oni iz Nemačke otvaraju fabrike u Srbiji i to je dokaz stabilnosti Srbije. Mogu da vam kažem da najveće zasluge za to ima Aleksandar Vučić i zbog njega mirno spavate - rekao je Palma.

On je zamolio sve političke aktere u Srbiji da se ujedine i da ojačaju kolonu koju predvodi Vučić.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

Obraćanje Ivice Dačića

Prisutnima se prvo obratio ministar spoljnih poslova i dosadašnji predsednik SPS-a Ivica Dačić koji je svim prisutnima poželeo dobrodošlicu i poseban pozdrav uputio predsedniku Vučiću.

- Pozdravio bih posebnog gosta predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vladimira Jokovića, takođe i Danijelu Đurović, Petra Đokića, Darka Banca, naravno naše najbliže koalicione partnere Dragana Markovića Palmu, Ivana Karića, Igora Brunovića, Andreju Savića predstavnika Saveza penzionera, pozdravio bih i Rasima Ljajića. Dozvolite mi da pozdravim čoveka koji je bio sa nama na izborima, Jopka Broz, Zorana Ilića, pozdrav za Zorana Lilića naše nekadašnje funkcionere, Milana Milutinovića, predsednika skupštine jugoslavije Milomira, Zorana Anđelkovića, Vladislava Jovanovića, Dušana Matkovića i naravno predstavnik diplomatskog fora - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading