DEJO NA IVICI SUZA: Ubedio nas je da je jači od opake nemani...

Autor:

Sport

17.12.2022

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Crnogorac nije mogao da sakrije emocije.

DEJO NA IVICI SUZA: Ubedio nas je da je jači od opake nemani...

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović i Dejan Savićević

Smrt Siniše Mihajlovića pogodila je čitavu planetu.

Preminuo je legendarni srpski trener i fudbaler u 54. godini posle velike borbe sa leukemijom, a od njega su se oprostili mnogi ljudi iz sveta sporta, ali i ostalih životnih sfera.

Jedan od njih je i Mihin saigrač iz Crvene zvezde i reprezentacije, Dejan Savićević.

- Tuga božija, posle svega… Izgubili su fudbal, čovečanstvo… Humanistu, u prvom redu, čoveka velikog srca, dobričinu, ljudinu! Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena… - istakao je popularni "Genije" u kratkom razgovoru za Sport klub.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Savićević

 

Otkrio je Savićević i da je bio ubeđen da će Siniša pobediti bolest i po treći put:

- Nismo se čuli, ali sam znao sve. Verovao sam, ovih dana, kad se pojavio na promociji Zemanove knjige da će uspeti. Nekako nas je ubedio da je jači i od opake nemani, da ima snage u njemu za završni udarac. U dubini duše, nadao sam se: „Preživeće Miha i ovo…“ Pun života, energije, dobrote, zaslužio je pobedu u još jednoj neravnopravnoj borbi sa neprijateljem. Ali…

Smatrao ga je Dejo rođenim pobednikom:

- Uvek pomislim na prvi čin bitke sa život. Uspeo je da se vrati na klupu, žarom pobednika, oduševi čovečanstvo! E, to je bio Siniša – pravedni dobričina, nije dao na sebe! Aždaja se vratila, nije mu dala mira. A, opet naša nada, ma koliko bila opora, tinjala je do poslednjeg dana. Kao da ni sada nije ugasla…

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović i Dejan Savićević

 

I za kraj otkrio je jako zanimljivu anegdotu iz bliske prošlosti:

- Ugostio je grupu trenera iz Crne Gore 2014. u Sampdoriji. Posvetio nam je čitave dane, objašnjavao pripremu treninga, otvorio klupska vrata, odgovarao na pitanja posle završenog posla. Uvažio je kolege, oduševio svakog od nas… Doček u Đenovi i celokupan utisak potvrdili su ono što sam i znao – da humanizam, dobrota i veliko srce Siniše Mihajlovića ne poznaju granice. Tužan i ponosan na naše prijateljstvo, opraštam se od velikog Mihe! Ljudine i svetske veličine!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading