ZAPALILI BI EPS SAMO DA SMENE VUČIĆA! Šolakovi mediji slave svaki incident!

Autor:

Vesti

13.12.2022

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovorni u Kolubari u dva navrata za kratko vreme morali da demantuju izmišljotine o navodnim teškim havarijama

ZAPALILI BI EPS SAMO DA SMENE VUČIĆA! Šolakovi mediji slave svaki incident!

Foto: Profimedia

Kad bi mogli, zapalili bi EPS! Opozicioni tabloidi spremni su da i nesreću iskoriste zarad skupljanja jeftinih poena. Tako mediji u vlasništvu Dragana Šolaka malo-malo, pa seire zbog incidenata u energetskom sektoru, što je normalna pojava svuda u svetu, ali bi kod nas to, valjda, trebalo da dokaže kako imamo nesposobnu vlast.

- Hoće li u Srbiji posle Vučića ostati nešto, osim pepela i zgarišta. Polje B Kolubara gori glodar 9 upravo sada - tvitovao je, reagujući na njihovo pisanje od pre deset dana, poslanik DS Srđan Milivojević.

Još jedna Šolakova perjanica Slobodan Georgiev takođe se uključio u kampanju, objavljujući snimak požara uz ironičan tekst: "Opet cirada..."

Laž do laži

Međutim, ne samo da slavodobitno izveštavaju o svim dešavanjima u EPS nego se, pritom, služe i dezinformacijama. Naime, kako su pojasnili iz EPS, tada se zapravo zapalila cirada koja je od kiše štitila zaposlene koji su zavarivali lim.

Onda je N1 u subotu ujutru objavio kako je ponovo došlo do havarije na kopovima Rudarskog basena Kolubara, kada je na polju E u Zeokama navodno izbio veliki požar na bageru, izgorele obe trake za transport i elektropostrojenje.

Iz EPS su i to demantovali rečima da je došlo do samozapaljenja uglja, što nije neuobičajena pojava, i da je zbog toga došlo do paljenja trake sistema, da niko nije povređen, a materijalna šteta je minimalna.

Ovakvo izveštavanje, doduše, i ne treba da čudi budući da su mediji pod kontrolom Šolaka i njegovih političkih istomišljenika mesecima stvarali paniku kako neće biti mleka, brašna, ulja, kako će biti restrikcija struje, pa kada se ništa od onog što su najavljivali nije desilo, verovatno su prešli na plan B.

Strah i bes

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ističe da lažni nezavisni mediji sve manje izveštavaju, a sve više uznemiravaju javnost. 

- Namerno, svesno i zlonamerno pumpaju i preuveličavaju sitnice i puštaju lažne vesti kojima na svaki način pokušavaju da indukuju strah ili bes kod građana. Tako da to i nisu mediji, već propagandna sredstva u korist tajkunskog interesa njihovog vlasnika - ocenjuje Krstić.

Deđanski: Žalosni potezi

Politički analitičar Stevica Deđanski ističe da su ovakvi potezi žalosni.
- Radovati se nečemu lošem po nas jer bi Vučić zbog toga mogao da ima problem jeste razmišljanje za žaljenje i svako podozrenje. Ali, na sreću, građani sve to vide i i te kako su svesni toga šta se radi - poručuje on.

Šta su sve izmišljali opozicioni mediji

- da nećemo imati mleka, brašna, šećera, ulja, mesa
- da država sprema plan za restrikcije struje
- da ćemo se smrzavati na zimu
- da od 5. decembra neće biti goriva na pumpama

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading