SLUČAJ "GROCKA", NOVI ČIN: Traženo izuzeće tužioca Milovanovića!

Autor:

Vesti

14.12.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj paljenja kuće novinaru Milanu Jovanoviću, za šta je optužen bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, dobio je novi čin pošto je zatraženo izuzeće tužioca Predraga Milovanovića, saznaje Republika.

SLUČAJ "GROCKA", NOVI ČIN: Traženo izuzeće tužioca Milovanovića!

Foto: printscreen

Milovanović, inače član Državnog veća tužilaca i zamenik javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, u žižu pažnje javnosti dospeo je nedavno, nakon što je otkriveno da je napravio skandal u Palati pravde pošto je psovao i vređao zaposlene nazivajući ih "indijancima".

Republika

Foto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo

Milan Jovanović, novinar portala "Žig info"

Takođe, kako je Republika već pisala, Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović podneo je 17. novembra prijavu disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca (DVT) protiv Milovanovića, jer se dan ranije na stepeništu u Palati pravde ponašao agresivno prema njemu, grubo ga uvredio i opsovao, i to u prisustvu drugih kolega i stranaka, nakon čega je reagovala sudska straža.

Kako smo već pisali, u istom danu, Milovanović je bio i glavni akter incidenta na Mirijevu, pošto je bez ikakvog povoda prišao mlađem bračnom paru koji se raspravljao na ulici i počeo da im se meša u komunikaciju.

Republika

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Dragoljub Simonović

Inače, Milovanović je bio tužilac u slučaju "Grocka", sve do prvostepene presude kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora sud osudio tadašnjeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

Simonović je osuđen kao naručilac paljenja kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića u decembru 2018. godine u Vrčinu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu iz februara 2021. i naložio ponovno suđenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading