URADIĆE TO UZ SNAŽNE FANFARE: Vučić otkriva - 15. decembra će tzv. Kosovo zvanično tražiti članstvo u EU!

Autor:

Vesti

10.12.2022

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao da je Priština je pogazila Vašingtonski sporazum u potpunosti.

URADIĆE TO UZ SNAŽNE FANFARE: Vučić otkriva - 15. decembra će tzv. Kosovo zvanično tražiti članstvo u EU!

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je rekao večeras u obraćanju građanima naše zemlje da je Kurtijeva vlada apsolutni šampion u incidentima u kom su Srbi hapšeni, maltretirani, alo i da će Priština bez obzira na sve podneti zahtev za članstvo u EU sada 15. ovog meseca.

- Naime, Priština je pogazila Vašingtonski sporazum u potpunosti. Priština će 15. zvanično u Briselu podneti zahtev za članstvo u EU - rekao je Vučić.

Kako je rekao, to je za nas jako neprijatan događaj.

- To je rušenje Vašingtonskog sporazuma. To će uraditi uz velike najave i snažne fanfare. Tamo će biti primani - kazao je Vučići dodao:

- Ja sam danas uputio pismo predsednicima i premijerima pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost tzv. Kosova, jer u skladu sa članom 49 ugovora, prijem mogu da traže samo suverene i nezavisne države, a ne one koje to svakako nisu, a ne priznaje ih više od pola sveta - kazao je Vučić.

Prijem mogu da traže samo evropske države, što Kosovo svakako nije, a predsednik je danas uputio pismo liderima Grčke, Kipra, Rumunije i Španije.

- Naše ministarstvo spoljnih poslova i Vlada pokazaće note onih zemalja koje su povukle priznanja nezavisnosti Kosova - naglasio je Vučić.

Kako je rekao ne postoji razlog da se odustane od borbe.

- Borićemo se. Ne mogu ništa da obećavam, ali znam koliko smo se borili - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading