PREDSEDNIK VUČIĆ O DEJANU PANTIĆU: Uhapšen je jer je nosio hleb i namirnice u svoj stan - sada je u protivpravnoj bazi kod Leposavića

Autor:

Vesti

10.12.2022

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedni Aleksandar Vučić je objasnio šta se zaista dogodilo na KiM.

PREDSEDNIK VUČIĆ O DEJANU PANTIĆU: Uhapšen je jer je nosio hleb i namirnice u svoj stan - sada je u protivpravnoj bazi kod Leposavića

Foto: Printscreen/Tanjug

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras to što su Kurtijevi policajci uhapsili Dejana Pantića.

- Danas je na KiM uhapšen Dejan Pantić, otac troje dece. On je do skora nosio uniformu "kosovske policije", a optužili su ga tzv. ministar unutrašnjih poslova Svečljija i neki drugi za terorizam, a uhapšen je zbog događaja kada su pokušali okupaciju zgrada CIK - rekao je predsednik Vučić.

On je potom objasnio šta se zaista dogodilo.

- Dogodili se da je Dejan Pantić "počinio strašno krivično delo, pravi terorizam". On živi u toj zgradi i nosio je hleb, namirnice u svoj stan, gde živi sa decom i suprugom Suzanom. Sa njom sam razgovarao večeras. Naše službe su ozbiljno ispitale ceo slučaj. Razgovarao sam sa međunarodnim partnerima i ukazao im na apsolutnu bezobzirnost onih koji su ovom akcijom još jednom ugrozili mir - rekao je Vučić.

On je dodao da se Pantić nalazi u protivpravo izgrađenoj bazi kod Leposavića.

Da podsetimo, na Jarinju je danas uhapšen Srbin Dejan Pantić koji je radio za tzv. kosovsku policiju, a Srbi sa severa KiM su se tim povodom okupili.

Kako je saopšteno sa terena, Srbi iz Leposavića i Severne Mitrovice ne žele da dozvole da uhapšeni bude odveden za Prištinu.

Od okupljenih se može čuti da je reč o čoveku bez mrlje u karijeri, koji nije učestvovao u ratnim dejstvima na KiM.

Veći broj građana okupio se na ulazu u izlazu iz Leposavića, u Sočanici, Lešku, a nekoliko stotina građana okupilo se i u Rudaru kod Zvečana, u blizini krsta, kao i u obližnjem Srbovcu.

Kako javljaju reporteri sa terena, broj okupljenih je sve veći iz trenutka u trenutak, a u Severnoj Mitrovici i Zvečanu oglasile su se i sirene.

Kako saznaje Kosovo onlajn, Pantić, koji je nedavno napustio Kosovsku policiju, kada su Srbi izašli iz institucija, uhapšen je danas na administrativnom prelazu, dok se vraćao pravca Raške, a u trenutku hapšenja bio je sa suprugom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading