PREDSEDNIK VUČIĆ SE SUTRA OBRAĆA GRAĐANIMA: Pokazaće dokumenta i fotografije o dešavanjima na KiM

Autor:

Vesti

09.12.2022

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se sutra javnosti u 19 sati.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SUTRA OBRAĆA GRAĐANIMA: Pokazaće dokumenta i fotografije o dešavanjima na KiM

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

On će, kako saznajemo, građanima pokazati papire, dokumenta i fotografije, i obavestiti javnost o svemu što se prethodnih dana dešavalo na Kosovu i Metohiju.

Republika

Foto: Kosovo Online

ROSU u Severnoj Mitrovici

 

Podsetimo, sinoć je više od 200 naoružanih specijalaca tzv. kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo iz Južne u Severnu Mitrovicu.

Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Pripadnici Specijalne jedinice tzv. kosovske policije bacili su i dve šok bombe, piše Kosovo online.

Incident se sinoć dogodio svega sat vremena nakon što su Kurtijevi plaćenici u Velikoj Hoči oduzeli svo vino porodici Petrović.

Da podsetimo, carinici samoproglašenog Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom, počeli su juče u Velikoj Hoči pretakanje vina iz vinarije Petrović u cisterne, odnosno plenidbu oko 42 tone vina i rakije.

Ispred kuće Petrovića u Velikoj Hoči okupili su se meštani, a sin vlasnika - Milan Petrović sišao je sa krova odakle je jutros pretio da će skočiti u znak protesta.

Republika

Foto: Kosovo online/Youtube printscreen

Velika Hoča

 

Meštanin Velike Hoče Bojan Nakalamić potvrdio je da je svedočio pretakanju vina iz vinarije u cisternu.

Premijerka Brnabić o situaciji na KiM: Kurti nas je doveo na samu ivicu rata

Premijerka Ana Brnabić oglasila se povodom situacije na Kosovu, gde je istakla da je Srbija veoma blizu da zatraži povratak naših snaga na KiM, što je u skladu sa rezolucijom 1244, a dotakla se i upada specijalaca ROSU u vrtić.

Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili duže od dve godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vek. Imamo investitore, radna mesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vek. I mislim da je sve što je Kurti radio, opasnost ne samo za Srbe, već za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. veka - rekla je Brnabić.

Izuzetno sam zabrinuta, teško je bilo spavati sinoć. Aljbin Kurti nas je sve doveo na ivicu rata! - naglasila je premijerka.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
milenkovic milan

09.12.2022 15:27

Vec sam ponovio "milion" puta: tako ce stalno biti dok se Srpska vojska i policija NE vrate na Kosovo!!!... KFOR-u se NE moze verovati!!!