LICEMERJE BRISELA PREVAZILAZI GRANICE! EU opet pominje dve strane!

Autor:

Vesti

09.12.2022

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon niza incidenata na Kosovu i Metohiji, oglasila se i Evropska unija.

LICEMERJE BRISELA PREVAZILAZI GRANICE! EU opet pominje dve strane!

Foto: Kosovo Online

Evropska unija izrazila je zabrinutost zbog tenzija koje su poslednjih dana nastale na severu Kosova, napominjući da su one rezultat delovanja kosovske i srpske strane, prenosi Radio Slobodna Evropa.

- Ovo je naravno veoma ozbiljno i upravo je rezultat eskalacije koju vidimo poslednjih nedelja. To je takođe zapažanje kako akcije obe strane dovode do ove situacije - rekao je zvaničnik EU.

On je napomenuo da Euleks pomaže Kosovskoj policiji nakon ostavki Srba.

- Italija je, na primer, poslala pojačanje pre nekoliko nedelja. U našim saopštenjima smo rekli da je Euleks drugi bezbednosni odgovorni faktor koji pomaže Kosovskoj policiji, ali ova misija ne može 100 odsto da nadoknadi vakuum koji je nastao odlaskom policajaca etničkih Srba - kazao je on.

Prema izvoru iz EU, Euleks na terenu sarađuje sa Kforom.

Evropska unija je više puta pozivala na povratak Srba u kosovske institucije, kao i na ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz sporazuma postignutih u procesu dijaloga Kosova i Srbije, uz posredovanje EU u Briselu.

Evropski blok je takođe poručio da stranke treba da se uzdrže od akcija i izjava koje dovode do tenzija na Kosovu i da sve nesuglasice treba rešavati dijalogom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading