Izabran novi gradski odbor PUPS - Solidarnost i pravda u Požarevcu

Autor:

Vesti

08.12.2022

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PUPS snažno utemeljen u Braničevskom okrugu.

Izabran novi gradski odbor PUPS - Solidarnost i pravda u Požarevcu

Foto: PUPS

Izborna skupština Gradskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Požarevac održana je danas u prisustvu delegata svih mesnih odbora i brojnih gostiju u prepunoj Skupštinskoj sali grada Požarevca. Za predsednika ovog Gradskog odbora ponovo je izabran je Dragan Radovanović.

- Odbor u Požarevcu jedan je od najbolje organizovanih i akciono osposobljenih partijskih odbora u Srbiji. Karakteriše ga neraskidivo jedinstvo penzionera Braničeva i aktivista PUPS-a. Čelni ljudi PUPS – Solidarnost i pravda uživaju veliki ugled, naročito kod mlađih generacija. Njihovo učešće u lokalnoj samoupravi Grada Požarevca bitno je popravilo položaj najstarijih, vratilo im dostojanstvo, a zajedno sa mladima pokazali su kako na delu u brojnim akcijama izgleda međugeneracijska solidarnost - izjavio je Radovanović i dodao da PUPS - Solidarnost i pravda nastavlja svoju politiku koja je usmerena, pre svega, na bolji statusni i materijalni položaj svih penzionera, poljoprivrednika i zaposlenih. 


- Naši unutarpartijski izbori održavaju se u 129 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Cilj nam je kadrovsko i organizaciono jačanje Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda. Istovremeno, to je i puna akciona i kadrovska osposobljenost da se realizuju osnovni programski ciljevi PUPS - Solidarnost i pravda, ali i početak ozbiljnih priprema za buduće izbore na svim nivoima. Tu su zajedno penzioneri, poljoprivrednici i proleteri i ono što je sada potpuno vidljivo, zajedno su i mladi i stari - izjavio je predsednik izvršnog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski.

Jedna od prvih i najznačajnijih konstatacija ovog skupa je da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. 

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednike ovog gradskog odbora danas su izabrani član izvršnog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Dragan Stanojević i Ljubiša Živojinović. Na istoj sednici izabrano je devet članova stalnog sastava Gradskog odbora, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i sekretar.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednik partije i narodni poslanik Momčilo Vuksanović, potpredsednik partije Stojan Bosić i predsednici gradskih i opštinskih odbora Braničevskog i Podunavskog okruga.

U ime koalicionog partnera prisustvovao je gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović, koji je pohvalio dugogodišnju saradnju ove dve stranke i ocenio je veoma korektnom, konstruktivnom i plodonosnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading