DAČIĆ SA LAJČAKOM: Srbija konstruktivan partner u dijalogu

Autor:

Vesti

05.12.2022

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srbija je konstruktivan, posvećen i predvidiv partner kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, istakao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

DAČIĆ SA LAJČAKOM: Srbija konstruktivan partner u dijalogu

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Miroslav Lajčak je ukazao da je cilј dijaloga da dve strane postignu obostrano prihvatlјivo rešenje. On je podsetio da razgovori u okviru dijaloga obuhvataju tri nivoa: normalizaciju odnosa, ispunjavanje već postignutih sporazuma u okviru dijaloga i rešavanje tekućih pitanja, saopštilo je Minsitarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da radi na dalјem usklađivanju svoje vizne politike sa evropskom viznom politikom kada su u pitanju treće zemlјe i najavio donošenje odgovarajućih odluka u narednom periodu.

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da bude kooperativan i solidaran partner kada je reč o ilegalnim migracijama, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministar je ukazao da će Vlada Srbije nastaviti sa posvećenim radom na reformskom procesu, kao i da će nastojati da poveća procenat usaglašavanja za zajedničkom spolјnom i bezbednosnom politikom EU.

Obe strane su istakle zadovolјstvo dosadašnjom saradnjom i izrazile spremnost da se ista nastavi i u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading