KURTI HOĆE DA SPROVEDE SVOJ PAKLENI PLAN: Predsednik otkrio sve o politici Prištine - hoće da proteraju Srbe se KiM!

Autor:

Vesti

20.11.2022

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je pokazao da ne želi da Srbe na KiM - napomenuo je predsednik.

KURTI HOĆE DA SPROVEDE SVOJ PAKLENI PLAN: Predsednik otkrio sve o politici Prištine - hoće da proteraju Srbe se KiM!

Foto: printscreen/TV Prva

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govori danas o aktuelnim tema u emisiji "Prva tema" na TV Prva, a najvažnija je stav Srbije pred put u Brisel.

Ujutru u 8 sati bi trebalo da počnu razgovori u Briselu, rekao je predsednik.

- Nema nikakve sumnje da je situacija teža nego u poslednjih 10 godina. Napravili smo važne sporazume o diplomama i ličnim kartama i činili se da će to biti podstrek za napredak naših razgovora. Tog dana u Berlinu Kurti je, po ko zna koji put, ali tada na možda najvažnijem mestu u Evropi, rekao da ZSO neće formirati. To će reći da Briselski sporazum za njega važi samo u delu koji se njemu sviđa - naglasio je Vučić.

Kako je dodao, Kurti je tada saopštio faze o tablicama, od kojih je poslednja oduzimanje vozila, a treća poruka je bila o smeni Nenada Đurića, komandira za sever.

- Kurti nema pravo da ga smenjuje, niti se pita za njegovo postavljanje. Tada su Srbi shvatili da sa tim čovekom nema dogovora - kazao je Vučić i izjavio je da ide u Brisel da ne bi dobili dovoljan razlog da optuže Srbiju da nije htela da razgovara.

Nigde ne piše da Priština ima pravo da izvrši preregistraciju vozila, objasnio je Vučić.

- Nikada neće da kažu da je njihovo dete (tzv. Kosovo) krivac. Roditelji (Kvinta) ne mogu to da priznaju - rekao je predsednik, odgovarajući na pitanje zašto nije samo Kurti pozvan u Brisel da ispuni svoje obaveze.

Pitao sam Lajčaka, zašto me uopšte zovete... Što ne pozovu samo Kurtija... Mi smo uradili i napravili sve što smo mogli, kad vas sateraju u ćošak i nemate kud, onda vam je lakše... Ne mislim da će Kurti išta odložiti jer bi odložio da je hteo. Kurti je pokazao da ne želi da Srbe na KiM - napomenuo je predsednik.

On je podsetio da kada ste saterani u ćošak, onda više nemate kud.

- Da je hteo da odloži odluku, odložio bi je ranije. Mislim da je ideja da mu se da mogućnost da odloži tobože ispravnu odluku. Kurti je pokazao da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji. Za svog poslanika je hteo da postavi nekoga ko je dobio 30 puta manje glasova nego poslanici iz Srpske liste - rekao je Vučić.

On je ukazao na to da se radi na tome da se uništi normalna, pristojna i racionalna Srbija.

Ovo je Kurtijev pakleni plan

Predsednik je objasnio da je Kurti želeo za "srpske poslanike" - lažne Srbe koji imaju triput manje glasova a ne poslanike Srpske liste koji su pokušali da spreče pakleni Kurtijev plan koji je sledeći: da ti "srpski poslanici" lažni Srbi priznaju tzv. Vojsku Kosova koja po Rezoluciji SBUN 1244 niti postoji, niti sme da postoji.

- On sistemski proteruje Srbe sa Kosova i Metohije. Igra opasnu igru. Mi ćemo uvek biti uz naš narod i nećemo to dozvoliti - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading