DRUGA SRBIJA LANSIRALA APEL O IZDAJI KOSOVA: Šolakovski megafon objavio zahtev za odricanje od južne pokrajine!

Autor:

Vesti

18.11.2022

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je i od ove ekipe, mnogo je!

DRUGA SRBIJA LANSIRALA APEL O IZDAJI KOSOVA: Šolakovski megafon objavio zahtev za odricanje od južne pokrajine!

Foto: Tanjug/AP

Samozvana elita okupljena oko brojnih NVO organizacija lansirala je apel o izdaji Kosova i Metohije, a njihov proglas brže bolje objavio je niskotiražni šolakovski tabloid Danas u biltenu pod nazivom Stanar.

Baš kao što su nedavno samozvane patriote objavile apel za odbranu Kosova i Metohije, na drugoj strani političkog spektra udružili su se dežurni hejteri i srbomrci i lansirali apel iz čije sadržine proizilazi da bi Srbija trebalo da se odrekne suvereniteta nad južnom pokrajinom.

Republika

Foto: printscreen

 

Uz direktan poziv da se zvanični Beograd odustane od Kosova i Metohije, apel obiluje proizvoljnih i već pomalo dosadnim opštim mestima o o navodnoj "šovinističkoj i rasističkoj" retorici aktuelne vlasti u Srbiji i navodnom "širenju mržnje i osećaja nadmoćnosti srpskog entosa".

Apel su potpisale perjanice druge Srbije poput sociološkinje Vesne Pešić, istoričarke Latinke Perović, NVO aktivistkinje Sonje Miserko, novinara Milojka Pantića, perjanice Danasa Snežane Čongradin, nevladinih organizacije "Helsinškog odbora za ljudska prava", "Građanskog demokratskog foruma" i drugih. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading