DANAS IMAMO ČIME DA SE “OTIMAMO”: Palma o tome da je Srbija respektovana država zahvaljujući politici Aleksandra Vučića

Autor:

Vesti

03.11.2022

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siguran sam da rata u Srbiji neće biti, to neće dozvoliti predsednik Aleksandar Vučić, jer bolje je pregovarati 100 godina nego jedan sat ratovati. Nije više Srbija ni meta, ni džak za udaranje kao što je bila 1999. godine. Danas imamo čime da se “otimamo”, što bi rekle naše babe, naveo je lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

DANAS IMAMO ČIME DA SE “OTIMAMO”: Palma o tome da je Srbija respektovana država zahvaljujući politici Aleksandra Vučića

Foto: Jedinstvena Srbija

- Srbija je danas država koja se respektuje i kada je u pitanju ekonomija i oružje i oruđe i stručnost. Srbija nikada nije imala predsednika kao što je Aleksandar Vučić. Vučić gde god da se nađe, u Vašingtonu, Njujorku, Briselu, Berlinu, Parizu, Moskvi i drugim državama ima direktno uključenje i to je poenta. On u tim državama kaže “rekao sam na sastanku to i to”. Tu su i mediji iz tih država i njihovi političari to čuju i vide. A ne kao pre kada su neki govorili “pustite me sad dok su izbori, pa ćemo posle da vam damo Kosovo, nemoj sad da me dirate zbog biračkog tela…” Kod Vučića toga nema, što kaže u inostranstvu to i u Srbiji i to svi mogu da vide i da čuju - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, gostujući na Hepi TV i dodao:

- Što se tiče pritiska na Srbiju da uvede Rusiji sankcije, moje pitanje je “da li je Srbija kriva za taj rat”, nije, “da li će rat prestati ako Srbija uvede Rusiji sankcije”, neće. Pre su Srbiji govorili ”ućićete u Evropsku uniju samo da sklonite Miloševića”, “ućićete u Evropsku uniju samo da isporučite Miloševića”, “ućićete u Evropsku uniju samo da isporučite generale”, “ućićete u Evropsku uniju samo da potpišete “Briselski sporazum”. I, šta se desilo, pritisci se nastavljaju”.

O OTVORENOM BALKANU

Palma ocenjuje da Kurtija savetuju, pre svega Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija, da uđe u rat.

- Umesto da mu kažu “uđi u Otvoreni Balkan čoveče”, da bude slobodan protok ljudi i roba. I Edo Rama je to shvatio i Albanija je ušla u “Otvoreni Balkan”. Isto tako savetuju te velike sile i Ukrajinu i daju im milijarde dolara i evra i oruđa i oružja i govore im “samo napred sada ćete vi da pobedite i samo napred do poslednjeg Ukrajinca”. Neko iz Ukrajine mora da im kaže “nemojte više tako da nas branite”. To je kao kada neko kaže nekome na ulici “ajde udari ga još jednom pa ćeš da vidiš”. Što te velike sile ne daju kosovskim Albancima viznu liberalizaciju. Srbija je za to da im daju da bez viza putuju u njihove zemlje. Ali to neće ni Evropska unija ni Sjedinjene Američke Države - naveo je Palma.

Lider Jedinstvene Srbije kaže da Albanci treba da shvate ko je ratnohuškač.

- Kurti umesto da gradi fabrike on gradi vojne i policijske punktove. Sa kim da ratuješ ? Sa golorukim srpskim narodom koji vekovima žvi na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da Srbija neće da nasedne na te provokacije. Šta znače ti dronovi, kao na stadionu Partizana 2014. kada su igrali Srbija i Albanija. Jesu li tada reagovali SAD i EU, nisu, Ni sada nisu reagovali. Srbiju više niko ne može da ucenjuje, jer ima prijatelje i na zapadu i na istoku. Danas mnogo više građana živi u državama koje nisu priznale takozvano nezavisno Kosovo, nego u onima koje su to uradile - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Foto: Jedinstvena Srbija

Dragan Marković Palma gostovao na TV Hepi

SVE KOJI U REGIONU NAPADAJU VUČIĆA, POLITIČKI BRIŠU NJIHOVI GRAĐANI NA IZBORIMA

Marković navodi da predsednika Aleksandra Vučića indirektno napadaju iz država koje su nekada činile Jugoslaviju, ali da te koji ga napadaju politički brišu njihovi građani na izborima.

- Bakir Izetbegović je izgubio izbore, Milo Đukanović je izgubio izbore, izgubiće ih i Plenković u Hrvatskoj zato što građanima u tim državama više nije do starih militatnih i ratnohuškačkih priča. Politika koju vodi Srbija je miroljubiva politika, politika u interesu građana Srbije i nas ne interesuje ni šta radi Bakir Izetbegović ni Milo Đukanović ni Andrej Plenković. Srbiju interesuje mir i ekonomska saradnja, a problem političara u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini je što Srbija ima brži ekonomski razvoj i što ih je sve prestigla - ističe Marković.

Kako ocenjuje lider Jedinstvene Srbije, iz Hrvatske je mnogo više građana otišlo od kada je Hrvatska postala član Evropske unije nego pre toga.

- To je njihova nesposobnost, jer nisu znali da iskoriste činjenicu da su član Evropske unije, da otvaraju fabrike, da povećaju standard svojih građana, da im inflacija bude što manja. Sve je to Srbija uspela. Kada vi ne zavisite ekonomski od nekih drugih država i velikih sila onda sami možete da donosite odluke koje nisu štetne za vaše građane kao što radi Srbija - rekao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading