DRONOVI SU SA KiM! Ministar Vučević otkrio: Već tri dana bespilotne letelice nadleću ove oblasti!

Autor:

Vesti

02.11.2022

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Miloš Vučević, govorio je jutros o onome šta se dešavalo prethodnih dana na području iznad Merdara i okolini Raške, poručujući da će nebo koje je pod kontrolom Vojske Srbije biti apsolutno zaštićeno.

DRONOVI SU SA KiM! Ministar Vučević  otkrio: Već tri dana bespilotne letelice nadleću ove oblasti!

Foto: ST/V. LUKIĆ

- Ne samo juče, prethodna tri dana, naša Vojska uočava određene objekte, bespiltone letelice, koji se kreću na liniji administrativnog razdvajanja, u Kopnenoj zoni bezbednosti, na teritoriji KiM, čak sa povremenim ulazima na teritoriju centralne Srbije, odnosno pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica Vojske Srbije i određenih vojnih objekata, odnoso kasarni. Nije to samo pitanje ulaska u Raški okrug, Vojska Srbije ima saznanja, odnosno uočila je objekte i u pravcu kretanja preko Nišavskog i Topličkog okruga – kazao je Miloš Vučević na RTS.

- Imajući u vidu iskustva i na ukrajinskom frontu, u kontekstu sporog administrativnog donošenja odluka, predsednik republike je, kao vrhovni komandant, Vojsci Srbije izdao izvršnu naredbu da svaki takav objekat bude uklonjen - dodao je ministar i poručio "mi ćemo apsolutno štititi nebo koje je pod kontrolom Vojske Srbije, našim sistemima, u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom ".

Republika

Foto: Photo by Mitch Nielsen on Unsplash

Dron

- Nebo će biti bezbedno i sigurno za sve građane Srbije, Vojska Srbije ima i kapaciteta i sposobnosti da odgovori na svaki taj zadatak. I da bi razbili tu nejasnoću, naši lovci migovi 29 nisu patrolirali zbog dronova, oni su vršili, kao što je i premijerka rekla redovno policijsko patroliranje, kontrolu našeg neba, a Vojska može i sa avionskim mitraljezima, topovima, a i nekim drugim tehničko - tehnološkim sredstvima da odgovori na ove izazove.

- Ne mogu da vam kažem čiju su to dronovi, ali mogu da vam kažem da dolaze sa teritorije Kosova i Metohije. Rekao bih da se sve to odvija u kontekstu nadzora, kontrole, pokušaja praćenja aktivnosti Vojske Srbije, na teritoriji koja je pod našom kontrolom. Sasvim je prirodno da Vojska Srbije ima svoj program rada, da postupa u skladu sa smernicama, naredbama vrhovnog komandanta, da mi u toku imamo velike vežbe, od severa do juga, Manevri 22. Očekujem da predsednik sutra poseti deo jedinica na Pasuljnskim livadama i uveri se kako teku vojne vežbe - kazao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading