OBARAĆEMO SVE LETELICE - OVO JE PITANJE BEZBEDNOSTI: Ana Brnabić o stranim dronovima koji su nadletali naše kasarne (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

01.11.2022

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić kaže da će Srbija nastaviti da čuva mir i bezbednost.

OBARAĆEMO SVE LETELICE - OVO JE PITANJE BEZBEDNOSTI: Ana Brnabić o stranim dronovima koji su nadletali naše kasarne (FOTO)

Foto: Printscreen/RTS1

Predsednica Vlade Ana Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je večeras da su strani dronovi nadletali naše kasarne. Kako je rekla, to je pitanje bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

- Tačno je, bespilotne letelice su snimale jedan položaj u Kopnenoj zoni bezbednosti i dve kasarne. O tome me je obavestio predsednik Republike i on je dao naređenje da se pojača zaštita u vazduhu, što je sada stalno stanje stvari - rekla je Ana Brnabić i dodala:

- Ukoliko se to ponovi, obaraćemo sve letelice. Ne bih davala više informacija, predsednik će više reći o tome, kao i ministar odbrane Miloš Vučević.

Ana Brnabić kaže da će Srbija nastaviti da čuva mir i bezbednost i da mi nasuprot nama imamo ljude koji se ne ponašaju racionalno.

- Srbi na KiM teško da imaju bilo kakvo razumevanje za sve što se dešava, i predsednik Vučić i mi u Vladi pokušavamo da ipak utičemo da situacija ne eskalira. Da li Kurti čeka konačni sporazum? Ja ne znam šta on čeka, on je ideološki fanatik, ja ne mogu da se poistovetim sa njim. Ali ako čekaju finalni sporazum, ja opet kažem da moramo da se vratimo na prvi sporazum, Briselski sporazum. Mene ne zanima da li je on protivnik ili nije, taj sporazum je potpisan pre njega, ako on misli da privremene institucije imaju neku težinu, on mora da primeni to - rekla je premijerka u emisiji Takovska 10 na RTS.

Foto: Printscreen/RTS1

Ana Brnabić u emisiji Takovska 10 na RTS

Predsednica Vlade kaže da ono što je važno je činjenica da je potpis EU na Briselskom sporazumu, čime je ona postala garant toga.

- A kako vi mislite da pričamo o finalnom sporazumu o normalizaciji, a prvi još nije implementiran. I to nisu garantovali ovi iz EU, koji su ga potpisali. Pa ko će da nam garantuje da će i neki novi sporazum biti primenjen - zapitala je ona.

Brnabić je podsetila i da se u svim potpisanim sporazumima govori o statusno neutralnim tablicama.

 

- Priština je 2020. godine jednostrano ukinula te tablice, pa smo mi u dijalogu došli do tog rešenja. Dakle jednostrano, godinu dana pre roka, i izazvala krizu. Ta kriza je rešena u septembru 2021. godine, kojim su uvedeni stikeri. I taj sporazum podrazumeva da će režim stikera nastaviti da postoji dok se u okviru dijaloga ne nađe finalno rešenje. I onda je Priština jednostrano rekla da to više ne važi. Pa gde to piše, kako je bio privremen - zapitala je Ana Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading