IRAN PRVI PUT POSLAO RAKETE VELIKE RAZORNE MOĆI! Veliki paket pomoći stiže Rusiji

Autor:

Svet

01.11.2022

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran šalje Rusiji novi paket pomoći u naoružanju.

IRAN PRVI PUT POSLAO RAKETE VELIKE RAZORNE MOĆI! Veliki paket pomoći stiže Rusiji

Foto: Tanjug/AP

Iran se sprema da pošalje oko 1.000 novih komada oružja u Rusiju, uključujući balističke rakete zemlja-zemlja kratkog dometa i više dronova, rekli su za CNN neimenovani američki zvaničnici koji prate iranski program naoružanja. 

Ovo bi bio prvi put da je Iran poslao napredne precizno navođene rakete Rusiji, što bi Kremlju moglo dati značajan podsticaj na bojnom polju.

Najnovija pošiljka oružja iz Irana u Rusiju uključivala je oko 450 dronova, rekli su zvaničnici, koje su Rusi već koristili u Ukrajini. Ukrajinski zvaničnici rekli su da su prošle nedelje oborili više od 300 iranskih dronova, prenosi Mondo.

Ova nova isporuka će označiti značajno povećanje iranske podrške ruskim ratnim naporima. Iako je tačno vreme kada će pošiljka stići u Rusiju nejasna, zvaničnici veruju da će oružje definitivno biti isporučeno pre kraja godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading