NOVI PAKLENI PLAN KURTIJA! Uz pomoć Amerike pokušava da svoju vojsku stacionira u srpskim opštinama!

Autor:

Vesti

20.10.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar podržao je tzv. Kosovo u njegovim namerama da postane deo NATO, čime bi pripadnici tzv. KBS potpuno neometano mogli da vršljaju severom Kosmeta.

NOVI PAKLENI PLAN KURTIJA! Uz pomoć Amerike pokušava da svoju vojsku stacionira u srpskim opštinama!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Premijer lažne države Kosovo pokušava na sve moguće načine da svoju ilegalnu vojsku stacionira u srpskim opštinama na KiM, a s druge strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića optužuje da navodno sprema vojnu invaziju na tzv. Kosovo.

Naime, Kurti pokušava da pripadnike tzv. KBS pošalje na sever KiM gde bi zajedno patrolirali sa Kforom. Ovu ideju saopštio je stručnjak za bezbednost Avni Isljami, koji je rekao da bi tzv. KBS trebalo da se priključe NATO trupama Kfora na severu KiM.

 

Odmah potom, prištinska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala rekla je na sednici SB UN da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprema vojnu i ideološku agresiju na tzv. Kosovo.

- Upravo je sekretar Jens Stoltenberg sprečio Aleksandra Vučića da podstakne destabilizaciju. Vučić stalno tvrdi da su Srbi ugroženi. Svet zna ko je bio počinilac genocida u regionu. Vučić je pojačao vojnu saradnju s Rusijom. Rusko vojno osoblje takođe radi s Ministarstvom odbrane Srbije. Srbija je postala druga najveća pretnja u Evropi posle Rusije. Situacija na Balkanu i na Kosovu je mnogo drugačija u odnosu na devedesete. Na Kosovu smo ugroženi, ali bezbedni. Iskrcavanje dodatnih američkih trupa na Kosovu bio je siguran korak - rekla je ona, i dodala da lažna država Kosovo teži da što pre postane deo NATO, čime bi se praktično tzv. KBS omogućilo da potpuno neometano vršlja severom Kosova i Metohije.

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar podržao je tzv. Kosovo u njegovim namerama da postane deo NATO, čime bi pripadnici tzv. KBS potpuno neometano mogli da vršljaju severom Kosmeta.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/24 sata Vesti

Gabrijel Eskobar

 

- Želim da izrazim kontinuiranu američku podršku evroatlantskim aspiracijama Kosova i solidarnost za Kosovo u ovom trenutku krize - rekao je Eskobar.

Kontraobaveštajac Ljuban Karan za Alo! kaže da je namera Prištine jasna i da postoji mogućnost da deo Zapada to uzme u razmatranje.

- Namera Prištine je jasna, oni žele da ovladaju celim KiM, a jedan od načina je upravo taj, putem tzv. vojske, dakle vojnim prisustvom na severu. Ne treba zanemariti njihove namere jer deo Zapada to može da uzme u razmatranje. Srbija će se sigurno tome suprotstaviti - kazao je Karan, i dodao da je plan Prištine nerazuman.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Peković kazao je da su brutalni, bestidni i perfidni napadi Donike Gervale u UN na predsednika Srbije Aleksandara Vučića, najveći kompliment koji je Vučić mogao da dobije zbog zalaganja za ZSO, poštovanja međunarodnog prava, mira i stabilnosti jer to je ono što u Prištini ne mogu da mu oproste.

Republika

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Petar Petković

 

- Кada ga onako rafalno napadne mašinerija laži Aljbina Кurtija, oličena u liku Donike Gervale Švarc i posveti mu najveći deo svog izlaganja, jasno je kao dan da je Aleksandar Vučić na pravom putu zaštite naših nacionalnih interesa. Logično je da je Donika Gervala Švarc dve trećine svog vremena potrošila na napade na predsednika Vučića, jer u Prištini ništa drugo i ne znaju, već samo da napadaju Beograd, niti imaju čime da se pohvale sem teroristima iz UČК - poručio je Petković.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je da je Donika Gervala Švarc izgovorila niz laži o situaciji na tzv. Kosovu.

- Mogli smo da čujemo i da je gospođa Švarc opsednuta predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Devet puta ga je pomenula, izrekavši da on sprema agresiju, ali nije navela šta Priština radi. Te laži slušamo više od osam meseci, da Beograd priprema agresiju, da se Srbija ponaša kao nečija marioneta, a Priština i Aljbin Kurti istovremeno prave četiri baze specijalne policije na severu KiM. Čemu sve to, zar nije upravo to priprema za agresiju i progon Srba sa KiM? - rekao je Selaković.

(Republika/Alo)

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading