KURTI ODUZIMA ELEKTROSERVERU LICENCU ZA RAD!? Miroslav Lajčak izdao upozorenje!

Autor:

Vesti

13.10.2022

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim da pronađem rešenje, rekao je Lajčak.

KURTI ODUZIMA ELEKTROSERVERU LICENCU ZA RAD!? Miroslav Lajčak izdao upozorenje!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak izjavio je u Prištini da postoji rizik od oduzimanja licence kompaniji za snabdevanje strujom Elektrosever i dodao da će i to biti tema razgovara u ponedeljak u Beogradu.

Posle nenajavljenog sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, koji je trajao oko dva sata, Lajčak je novinarima ispred kosovske vlade rekao da su u toku konsultacije iz oblasti energetike i da Brisel ne želi da dođe do oduzimanja licence Elektroseveru, kompaniji u vlasništvu Srbije, osnovanoj prema kosovskom zakonu.

- U ponedeljak smo u Brisel pozvali sve učesnike, kao što su Kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) i Elektrosever, i proveli smo dan razgovarajući o situaciji. Bilo mi je važno da zaključke rasprave donesem premijeru (Aljbinu Kurtiju) i da razgovaramo o daljem putu. U ponedeljak ću biti u Beogradu sa istim ciljem i dnevnim redom. Želim da pronađem rešenje - kazao je Lajčak.

Lajčak je naveo da je njegov današnji sastanak sa Kurtijem "bio deo redovne komunikacije", prenosi KoSSev pisanje prištinskog lista Koha.

- Postojala su dva pitanja. Prvi je bio put ka normalizaciji i nastavak diskusija koje smo nedavno započeli, a koje su nastavljene intervencijom predsednika Francuske Emanuela Makrona i kancelara Nemačke Olafa Šolca i uključivanjem državnog sekretara SAD Entonija Blinkena. Razgovarali smo o sledećim koracima. Druga tema je bila energija i registarske tablice - rekao je Lajčak.

Lajčak se danas u Prištini sreo i sa zamenikom kosovskog premijera Besnikom Bisljimijem, glavnim pregovaračem Kosova u dijalogu Beograda i Prištine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading