SVE ĆU URADITI DA SE REŠI PROBLEM U PEĆINCIMA: Nijedno dete ne sme da trpi zbog svoje nacionalnosti

Autor:

Vesti

10.10.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikada ni jedno dete ne sme da bilo šta trpi, ni na jednom delu Srbije zbog svoje nacionalne političke ili bilo koje pripadnosti svojih roditelja, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišuci slučaj vrtića u Pečincima.

SVE ĆU URADITI DA SE REŠI PROBLEM U PEĆINCIMA: Nijedno dete ne sme da trpi zbog svoje nacionalnosti

Foto: printscreen/RTV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će kao predsednik svih građana uraditi sve da taj problem u Pećincima bude rešen.

Vučic je, to rekao nakon ceremonije otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar - Tutin okupljenim novinarima odgovarajući na pitanje novinara N1 da li se upoznao sa slučajem da u Pećincima deca navodno ne mogu da pohađaju vrtić zbog političke pripadnosti njihovih roditelja i dodao da jedni kažu da to nije bio slučaj, drugi kazu da je bio, ali da sve jedno problem mora biti rešen.


Vučić kaze da će uskoro započeti izgradnju vrtica i da će biti raspisan tender.

Na ovo pitanje, da li je upoznat sa situacijom u Tutinu, lider Srbije kaže da zna šta je bilo ranije, ali da se nije time bavio, već projektima, i da ne može sve da stigne, naročito u ovom trenutku kad se razgovara o budućnosti Srbije.

- Što se Pećinaca tiče, pitanje je 74 dece, nema prostora u lokalnom vrtiću i idemo u izgradnju novog vrtića, a gledaćemo kako da taj problem rešim odok ne završimo taj vrtić. Nikad nijedno dete ne sme da trpi zbog nacionalčen pripadnosti roditelja. Kao predsednik svih građana uradiću sve i napraviti da problem bude reše - ističe predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Raški i Moravički okrug i učestvovao na ceremoniji otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar - Tutin.


Vučić je nakon otvaranja obišhao i rekonstruisani lokalni put Pridvorica - Devići.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading