SAVET ZA MONITORING REAGOVAO NA NAPADE NA BIA: Citiranjem kriminalaca KRIK se svrstava na njihovu stranu!

Autor:

Vesti

05.10.2022

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost najoštrije osuđuje pojavu u delu medija u Srbiji gde se sa pojedinih suđenja 'zdravo za gotovo' i bez ikakve prethodne provere uzimaju izjave kriminalaca koji, u cilju sopstvene odbrane, lažu i neosnovano targetiraju upravo one pojedince koji su ih uhapsili.

SAVET ZA MONITORING REAGOVAO NA NAPADE NA BIA: Citiranjem kriminalaca KRIK se svrstava na njihovu stranu!

Foto: printscreen

Mario Spasić, generalni sekretar ovog Saveta, za medije je saopštio da je postala praksa da pojedini mediji, kao što je npr. KRIK, citira odbranu kriminalaca koje uhapse državni organi, a koji se lažima brane od pravosudnog progona za najteža krivična dela i napadaju one koji su ih uhapsili i dodao je:

- Konkretno, citiranje izvesnog kriminalca iz Kruševca koji u cilju sopstvene odbrane napada Bratislava Gašića, direktora Bezbednosno-informativne agencije, odnosno insistiranje na kriminalčevim rečima, jeste napad na bezbednosni sektor u Republici Srbiji. KRIK tendenciozno prenosi odbranu kriminalaca, koji napadaju upravo one koji su ih uhapsili, na koji način ruši brzbednosni integritet institucija za koje se, tobož bore - rekao je Spasić i dodao:

- Postavlja se pitanje da li je KRIK ispostava kriminogenih struktura i da li je KRIK medijska ispostava kriminalaca, pošto su na njihovom dnevnom redu isključivo bezbednosne struktre ove države, čiji se i dignitet i integritet "krca" preko ovog sajta, kako bi kriminalci nesmetano mogli da deluju - zaključio je Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gojko I Ana

05.10.2022 15:28

Da i za ove devojke koje prijavljuju silovanje ... Kao u ptoslosti .. Da su silovane ne bi se bludmo ponasali i bile u drugoj zemlji jos gora ..nase hlumice pogledaj te pi instagramu .u hrvatskoj i tako tamo vamo ..bave se starletama