ĐILAS PORUČIO ESKOBARU: SRBIJA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI!

Autor:

Vesti

27.09.2022

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đilas, Borko i Marinika poručili američkim zvaničnicima - Karen Donfrid i Gabrijelu Eskobaru da je neophodno da Srbija svoju spoljnju politiku uskladi sa politikom EU.

ĐILAS PORUČIO ESKOBARU: SRBIJA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI!

Foto: Danas printscreen

đilas

Delegacija Stranke slobode i pravde na čelu sa Draganom Ðilasom danas se u Vašingtonu u Stejt departmentu sastala sa pomoćnicom državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Karen Donfrid i specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Ðilas je sebi dao za pravo da Donfridovoj i Eskobaru nalaže kakav pritisak bi trebalo da izvrše na Srbiju i šta je to što Srbija treba da uradi na putu evropskih integracija. Naime, lider SSP je, po svemu sudeći, otišao u Vašington kako bi kritikovao svoju zemlju, kao i postupke vladajuće partije, propagirajući uvođenje sankcija Rusiji.

Kako se navodi u saopštenju, koje su brže-bolje preneli tajkunski mediji, među kojima i portal Danas, Đilas je sagovornicima preneo stav o neophodnosti usklađivanja spoljne politike Srbije sa politikom EU uz ocenu da je ponašanje Evrope prema Srbiji bilo pogrešno, kao što su pogrešne pretnje zamrzavanjem procesa evropskih integracija koje se čuju iz Brisela, jer to neće doprineti rastu podrške EU u Srbiji, niti boljem životu građana Srbije.

- Za budućnost Srbije, politički i ekonomski odnosi sa SAD su od prioritetnog značaja, iako se ne slažemo uvek i po svim pitanjima. Ali, nemam nikakvu dilemu da Srbija istorijski, ekonomski i bezbednosno pripada Evropi i demokratskom svetu - naveo je Ðilas.

 

Lider SSP je naglasio da je ovo trenutak u kome Srbija mora da se opredeli i da ne sme da napravi grešku kojom će samu sebe da marginalizuje i isključi iz tokova savremene civilizacije.

- Mi smo svesni da je ovo trenutak u kome moramo da se opredelimo i zato Srbija ne sme da napravi grešku kojom će samu sebe da marginalizuje i isključi iz tokova savremene civilizacije - saopšteno je iz kabineta SSP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading