LAVROV NAPUSTIO SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI: Zapadni saveznici Ukrajine prikrivaju zločine Kijevskog režima (VIDEO)

Autor:

Svet

23.09.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnjih poslova optužio je Ukrajinu i međunarodnu zajednicu za "nekažnjivost" u Donbasu.

LAVROV NAPUSTIO SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI: Zapadni saveznici Ukrajine prikrivaju zločine Kijevskog režima (VIDEO)

Foto: youtube.com

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napustio je sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, iako je na sastanak kasnio skoro 90 minuta.

- Ukrajina i njeni saveznici  su pokušavali da nametnu potpuno drugačiji narativ o ruskoj agresiji. Zapadni saveznici Ukrajine prikrivaju zločine kijevskog režima - naveo je Lavrov pre nego što je napustio sednicu.

Tokom svog obraćanja ruski ministar spoljnjih poslova je ponovio i česte tvrdnje svoje zemlje da Kijev dugo ugnjetava ljude koji govore ruski na istoku Ukrajine, prenosi Kurir.

U međuvremenu, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba je rekao novinarima da planira da drži "bezbednu društvenu distancu“ od Lavrova.

- Primećujem da ruske diplomate beže skoro jednako brzo kao i ruski vojnici - naveo je Kuleba.

- Napustio je komoru, nisam iznenađen. Mislim da gospodin Lavrov ne želi da sluša kolektivnu osudu ovog Saveta - rekao je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli, koji je govorio na sastanku posle Lavrova.

On je dodao da će Ujedinjeno Kraljevstvo podržavati Ukrajinu sve vreme i koliko god bude potrebno.

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je UN da pošalju "jasnu poruku" Rusiji da mora da prekine sa nuklearnim pretnjama, te je pobrojao sve zločine koje je Rusija navodno počinila u Ukrajini. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading