GDE SE GASI OVA AVETINJA?! Lažna predsednica Osmani ponovo laprda, optužuje Srbiju za ŠIRENJE RUSKOG UTICAJA U REGIONU!

Autor:

Vesti

26.09.2022

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ubeđena je da naša zemlja ugrožava region.

GDE SE GASI OVA AVETINJA?! Lažna predsednica Osmani ponovo laprda, optužuje Srbiju za ŠIRENJE RUSKOG UTICAJA U REGIONU!

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV

Predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani ocenila je danas da dešavanja u Ukrajini treba da budu lekcija za Zapad da su sa državama koje su vođene načinom razmišljanja ruskog predsednika Vladimira Putina, kao što je, kako tvrdi, Srbija, potrebni jasan pristup i jasne akcije.

Smatra da rat u Ukrajini dokazuje da autokratske države, kako navodi, "poput Srbije, poput Rusije, koja takođe kontroliše Srbiju", nikada nisu bile poznate po pozitivnim akcijama u odnosu na susede već naprotiv.

Osmani je u intervjuu za Glas Amerike iznela skandalozan stav da je "Srbija samo jačala u svojim destabilizujućim akcijama" i da je "pojačala političku, ekonomsku ili vojnu saradnju sa Rusijom", čime je, tvrdi, uticala na rast ruskog uticaja u celom regionu i ugrozila ga.

- Čak i poslednji sporazum koji je Srbija potpisala sa Rusijom da definiše linije svoje spoljne politike zapravo u saradnji sa Rusijom, a ne sa EU, jasna je poruka da Srbija nije zainteresovana da doprinosi miru i stabilnosti u regionu, odnosno pridruživanju EU - tvrdi Osmani bez trunke srama.

Komentari (0)

Loading