PRIČA O UBIJENOJ SRPSKOJ DECI JE POSTALA NEPODNOŠLJIVO GADLJIVA: Sramotna izjava Milanovića trese region

Autor:

Vesti

24.09.2022

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas da Hrvatska dosad nije "učinila ništa" po pitanju optužnica iz Srbije i da bi on učinio nešto da je na položaju premijera.

PRIČA O UBIJENOJ SRPSKOJ DECI JE POSTALA NEPODNOŠLJIVO GADLJIVA: Sramotna izjava Milanovića trese region

Foto: Tanjug/HINA/ EDVARD SUSAK

Milanović nije prezicirao šta bi učinio, ali je dodao da bi to mogao da predloži premijeru Andreju Plenkoviću, ali ne javno, a za optužnice rekao da su "zulum i teror" nad hrvatskim pilotima, prenosi Hina.

On se osvrnuo u na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska ne mari za ubijenu srpsku decu, rečima da mu je priča o deci "postala nepodnošljivo gadljiva".

Milanović smatra i da bi Srbija trebalo da odgovori šta su na tom mestu radili srpski vojnici, tenkovi i oklopna vozila, kao i da Srbija nema "moralnu auru" da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

Smatra i da se Zagreb prema Beogradu ponaša "džentlmenski", iako je, kako tvrdi, Srbija napala Hrvatsku. Prema njegovim rečima, takvim delovanjem Srbija ne može ući u Evropsku uniju, a dodaje i da Hrvatska Srbiji ne pravi probleme na putu prema članstvu kakve na primer doživljava Severna Makedonija od sebi susednih država.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu da im očigledno nisu bitna srpska deca, koja su ubijena.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

- Nisu zainteresovani za decu, jer su to srpska deca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta, i razumljivo je da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su deca, deca, bez obzira na nacionalnost - ukazao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading