VARVARIN URUČIO PLAKETU ZAHVALNOSTI MOMIROVIĆU: Ministar bio počasni gost obeležavanja Dana opštine

Autor:

Vesti

23.09.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović primio je danas plaketu zahvalnosti opštine Varvarin kao društveno priznanje za izuzetna dostignuća i rezultate ostvarene u radu ove opštine.

VARVARIN URUČIO PLAKETU ZAHVALNOSTI MOMIROVIĆU: Ministar bio počasni gost obeležavanja Dana opštine

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Do kraja godine završićemo auto-put do Kruševca, kada će i vredni ljudi iz Varvarina i Ćićevca dobiti brži i sigurniji izlazak na auto-put do Beograda i Niša, jer sama izgradnja Moravskog koridora znači put u sjajnu budućnost sa novim fabrikama, novim investicijama i novim radnim mestima za Varvarin. Ovo će biti najsavremeniji auto-put - ponos moderne Srbije - izjavio je ministar Momirović.

Ministar Tomislav Momirović je dodao da će paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora biti napravljena velika industrijska zona koja će se nalaziti između Varvarina i Ćićevca i koja će otvoriti novu perspektivu za ove dve opštine, ali ne samo za njih već  i za Trstenik i Kruševac, što je najbolji pokazatelj da je ovaj autoput nova realnost, perspektiva i budućnost u kojoj Srbija pobeđuje.

Ponosan sam na činjenicu da danas gradimo Moravski koridor koji predstavlja infrastrukturni projekat od "istorijskog značaja", ne samo za Rasinski okrug i centralnu Srbiju, već i za čitav region“, istakao je ministar Momirović.

Ministar je podsetio da je na nama da i u uslovima svetske energetske krize, kada je fokus samo na uštedi energenata, pre svega struje, nastavimo sa investicijama i projektima koji menjaju privredu i perspektivu ove zemlje i dokažemo da možemo da završimo započete infrastrukturne projekte i jednom zauvek izgradimo temelje moderne Srbije.

- Možda smo mogli i više, ali ako pažljivo pogledate u svakoj opštini, svakom gradu i varošici Srbije se nešto gradi. Gradi se jer Srbiji nedostaje moderna infrastruktura i taj posao sada mora da bude završen. To je veliki zadatak naše generacije i zato  moramo da ga završimo - zaključio je Momirović.

Nakon primanja plakete zahvalnosti ministar Momirović se u svoje lično ime zahvalio na priznanju koje mu je dodeljeno uz napomenu da je njegov doprinos skroman i ako postoji neko kome bi trebalo da budemo zahvalni to su naši građani na čijem poverenju gradimo ove uspešne projekte, kao i našem rukovodstvu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koji su sa velikom energijom pokrenuli najveći investicioni talas u istoriji Srbije.

Svečanom sednicom Skupštine obeležen je 23. septembar, dan opštine Varvarin i 212. godišnjica Varvarinske bitke.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading