MOMIROVIĆ: Hvala železničarima na gradnji MODERNE Srbije

Autor:

Vesti

15.09.2022

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar Momirović se zahvalio na ogromnom trudu da srpske železnice opet budu lider u ovom delu Evrope.

MOMIROVIĆ: Hvala železničarima na gradnji MODERNE Srbije

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, povodom Dana železničara Srbije, uputio je čestitke svim zaposlenima u srpskim železničkim preduzećima. 

- Zahvaljujem vam se za ogroman trud i pomoć u realizaciji zajedničkog cilja da srpske železnice opet budu lider u ovom delu Evrope. Zajedno ćemo da nastavimo da modernizujemo i gradimo nove kilometre pruga svesni da efikasna železnica predstavlja jedan od najvažnijih podstreka napretka naše zemlje. Gradeći modernu železnicu istovremeno gradimo modernu i razvijenu Srbiju. Hvala vam na tome i neka vam je sa srećom vaš dan – Dan železničara u Srbiji - izjavio je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Dan Železničara Srbije

Pored ulaganja u infrastrukturu i nove vozove, izdvojićemo znatna finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i edukaciju zaposlenih, kako bi naši železničari mogli da odgovore na sve tehnološke inovacije, dodao je ministar Momirović i podvukao da se za kratko vreme daleko odmaklo u vraćanju železnice na mesto koje joj je oduvek pripadalo kao najsigurnijem, najudobnijem i najekonomičnijem vidu transporta putnika.

- Ova godina će u istoriji Srbije ostati upisana zlatnim slovima. Dva najveća grada u našoj zemlji povezali smo brzom prugom kojom saobraćaju najmoderniji vozovi brzinama od 200 km/č. Za svega nekoliko meseci prevezeno je milion putnika ovom prugom, i to je pravi znak da je pred železnicama blistava budućnost. Naš strateški cilj je da najveće gradove u Srbiji povežemo brzom prugom i da afirmišemo železnički prevoz kao primarni prevoz u Srbiji - izjavio je ministar Momirović.

Dan železničara Srbije obeležava se 15. septembra u znak sećanja na datum kada je puštena u saobraćaj prva srpska pruga koja je povezivala Beograd i Niš. Bio je to početak ostvarenja višedecenijskog sna o povezivanju Srbije sa Evropom i Orijentom tim, za to doba, najmodernijim vidom saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading