SO I POGAČA ZA AMERIČKU KONGRESMENKU: Važan sastanak predsednika Vučića u Njujorku (FOTO)

Autor:

Vesti

19.09.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandaar Vučić danas se susreo sa kongresmenkom i koopredsedavajućom srpskog kokusa u SAD Klaudijom Teni.

SO I POGAČA ZA AMERIČKU KONGRESMENKU: Važan sastanak predsednika Vučića u Njujorku (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić se susreo sa Teni u novoj zgradi Misije Srbije pri UN u Njujorku, a sastanku prisustvuju i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić i stalni predstavnik Srbije pri UN ambasador Nemanja Stevanović.

Na ulazu je kongresmenku Peni dočekala devojčica Nikolina Savić Jovanović u srpskoj nošnji i poželela joj dobrodošlicu na tradicionalan način, uz pogaču i so.


Teni je članica Predstavničkog doma Kongresa SAD i članica Odbora za spoljne poslove.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić do 23. septembra učestvuje na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, a 21. septembra obratiće se na Generalnoj debati svetskih lidera.Kongresmenka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je prošle godine poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Ðurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u Njujorku.

Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila naš jezik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading