BIVŠI ASOVI PROTIV ANGAŽOVANJA STRANACA: Srbijo, bori se bez legionara!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

19.09.2022

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija je na krilima domaćih igrača, ali i Amerikanca Lorenca Brauna, pokorila Evropu u Berlinu, savladavši Francusku sa 88:76 u velikom finalu. Novi uspeh "crvene furije" i dobre partije nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde ponovo su otvorile temu da li je Srbiji potreban stranac, kako bi beležila bolje rezultate.

BIVŠI ASOVI PROTIV ANGAŽOVANJA STRANACA: Srbijo, bori se bez legionara!

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Posebno jer su naši momci takmičenje na šampionatu Evrope završili već u osmini finala, gde smo poraženi od Italija sa 94:86. A poslednje zlatno odličje na Evrobasketu osvojili smo davne 2001, nakon toga imamo samo dva srebra i to 2009. i 2017.

Međutim, nekadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić u razgovoru za Republiku poručio je da je protiv naturalizacije igrača.

- Tema o strancima dugo se provlači, još iz perioda kada sam ja bio predsednik KSS. Ja sam i tad, ali i sad apsolutno protiv toga. Mi imamo kvalitetne igrače i ne mislim da su neki Amerikanci koji igraju u Evropi bolji od naših. Nas su dosta oslabile povrede, druga pesma bi se pevala da je Bogdanović bio zdrav - rekao je Kapičić.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Kapičić

Trijumfom u Berlinu Španija je po drugi put uspela da objedini svetsku i evropsku titulu. Zbog toga možemo reći da "crvena furija" podseća na slavnu reprezentaciju Jugoslavije kojoj je to pošlo za rukom čak pet puta.

- Španci rade ono što je nekada radila Jugoslavija. Idu po tom našem sistemu i odlično im ide. Napravili su ekipu koja ima dosta mladih talentovanih košarkaša. Pored toga imaju i iskusnog Rudija Fernandeza koji ih predvodi - objasnio je Kapičić.

Iako mnogobrojni američki igrači, koji su nastupali ili nastupaju za večite rivale imaju srpski pasoš, kao što su Čarl Dženkins, Kori Volden, Kevin Panter i drugi, bivši reprezentativac Ivan Paunić istakao je da oni ne bi trebali da obuku dres s grbom naše države.

Republika

Foto: Starsport

Ivan Paunić

- Nisam za to da se dovode stranci u reprezentaciju. Ne mislim da bismo zabeležili bolji rezutat da smo imali nekog Amerikanca u ekipi, jer mi smo imali odličan tim. Videlo se da dobro funkcionišu zajedno, ali prosto se nekada desi loš dan, kao nama sa Italijanima - rekao je Paunić, koji je oduševljen radom španskog selektora Serđa Skariole:

- Svaka mu čast kako je vodio i pripremio ekipu. Sve je odrađeno kako treba. Španci su me podsetili na nas 2009. kada smo kao autsajderi došli do srebra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading