HOLANĐANIN UBIO VOĐU ŠKALJARACA: Zvicerov jatak poznat pod imenom El Prezidente - izuzetno opasan, otimao čak agente DEA

Autor:

Hronika

19.09.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holanđanin Jos Lajdakers (30), koji je policiji poznat pod nadimcima Holi i El Prezidente, prošle godine je krio vođu kavačkog klana u Turskoj, a sada mu pomogao da se reši glavnog konkurenta, piše Alo.

HOLANĐANIN UBIO VOĐU ŠKALJARACA: Zvicerov jatak poznat pod imenom El Prezidente - izuzetno opasan, otimao čak agente DEA

Foto: Printskrin

Vukotić i Zvicer

Kako Alo navodi, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, jatak odbeglog Radoja Zvicera ubio je Jovicu Vukotića, vođu škaljarskog klana.

- Vukotić je izrešetan 8. septembra pred ženom i detetom u Istanbulu, a sumnja se da je njegovu likvidaciju organizovao Holanđanin Jos Lajdakers. Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer navodno se uz pomoć Lajdakersa krio svojevremno u toj zemlji, koji mu je sada pomogao i da se reši glavnog konkurenta - piše ovaj list.

Kako dalje navode, Vukotić je brutalno likvidiran u automobilu na auto-putu u Istanbulu, a tom prilikom za volanom je bio E. K. iz Bijelog Polja. Sumnja se da je reč o glavnom logističaru "škaljaraca" i jataku Jovana Vukotića koji je od prošle godine bio u bekstvu.

Međutim, kako dalje pišu, interesantna je informacija da u Turskoj jataka ima i Radoje Zvicer, vođa suprotstavljenog, kavačkog klana. Reč je o Holanđaninu Josu Lajdakersu, koji je policiji poznat pod nadimcima Holi, Bole Jos i El Prezidente. Sumnja se da Lajdakers trenutno živi u Turskoj i da je upravo on krio Zvicera nakon njegovog besktva prošle godine.

- Postoji sumnja da je Zvicer upravo od Lajdakersa tražio pomoć da likvidira Vukotića, nakon što je otkrio da se ovaj krije u Turskoj. Lajdakersovi ljudi pratili su "škaljarca" i organizovali njegovu likvidaciju. Sumnja se da su oni bili logistika, a da je pucač došao iz Srbije - navodi izvor Aloa.

Kumu Kokaina vezali za stolicu, pa kasapili?

Josa Lajdakers je povezan i sa nestankom Naime Džilal u Amsterdamu, Holanđanke poreklom iz Maroka, poznate pod nadimkom Kuma Kokaina. U mobilnom telefonu Lajdakersovog saradnika Riduana Tagija 16. oktobra 2019. nađene su fotografije gole žene odsečenih udova, vezane za stolicu. Policija sumnja da je na fotografijama Džilal, ali to još nije utvrđeno. Njen nestanak povezuje se sa zaplenom nekoliko tona kokaina u jednoj luci u Holandiji.

Inace, Holanđanina je državno tužilaštvo, prema navodima njihovog izvora, označilo kao glavnog kokainskog bosa u Evropi i ponudilo je nagradu od 75.000 dolara za svaku informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja. - Svetske službe su hakovanjem aplikacije Skaj saznale da se Lajdakers najpre skrivao u Dubaiju, ali se veruje da se potom preselio u Tursku i da sada odatle organizuje šverc velike količine droge u Evropu. Sudeći po presretnutim porukama, Zvicer je bio njegov glavni čovek za šverc kokaina na Balkanu, a sve zajedničke poslove ugovarali su preko jednog muškarca sa Dorćola - navode izvori:

- Lajdakers već dugo ne živi u rodnoj Holandiji, ali on tamo i dalje ima veze i saradnike koji rade za njega. Sumnja se da je jedan od njih muškarac sa Zvezdare, koji je označen kao čovek od poverenja Holanđanina. Zvicer je preko njega stupao u kontakt sa El Prezidenteom, kako su zvali Lajdakersa. Kako su mediji pisali, Zvezdarac je ranije hapšen zbog sitnih krivičnih dela u Beogradu. Međutim, interesantna je činjenica da je krajem 2016. uhapšen upravo u Holandiji zbog trgovine drogom. Pisalo se i da ima lažna dokumenta izdata u BiH kojima putuje po Evropi i Južnoj Americi.

U Istanbulu oteo agenta DEA

Koliko je opasan kartel koji vodi Jos Lajdakers, govore i sumnje da su u Istanbulu oteli agenta DEA, ženu o čijoj se sudbini već duže vreme ništa ne zna, navodi Alo. Kako dodaju, u pitanju je službenica koja se aktivno borila protiv švercera droge nakon što je njen brat, takođe agent DEA, najpre otet, a potom brutalno ubijen tokom borbe s kriminalcima.

Kako su pisali holandski mediji, žena je radila u kancelariji DEA u Istanbulu, a sumnja se da ju je sustigla ista sudbina kao i njenog brata. FBI i DEA i dalje rade na tom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading