Oglasila se Elma Zukorlić prvog dana mandata: Muftija bi danas bio ponosan na mene! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.09.2022

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zukorlićeva udovica govorila i o teškoćama nakon Muftijine smrti.

Oglasila se Elma Zukorlić prvog dana mandata: Muftija bi danas bio ponosan na mene! (FOTO)

Foto: ST/P.Divac

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga osnivača i bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića oglasila se na svom Instagram nalogu i svoje pratioce izvestila o preseljenju iz svog rodnog gada.

Nije tajna da se Elma nakon Muamerove smrti našla pod velikim pritiskom, što je rezultiralo i njenim preseljenjem iz grada u kojem je rođena i u kom je odrasla.

- Nakon teške odluke da napustim sa djecom svoj rodni grad, informacija o imenovanju na poziciju pomoćnika ministra obrazovanja je došla kao prva lijepa vijest u našim životima - napisala je Elma u objavi na Instagramu.

Zukorlićeva druga supruga se pohvalila i time da nastavlja da radi sa timom ljudi sa kojim je u "prethodnom mandatu ostvarila divnu saradnju, komunikaciju i profesionalni odnos".

- Rahmetli Muftija mi je u zadnjoj godini svoga života dao dva važna zadatka: predložio me je, a nakon toga sam i izabrana za predsjednicu Univerziteta i time postala prvi njegov saradnik kojem je za života u potpunosti ustupio rukovođenje tom ustanovom - navela je Elma i dodala:

- Znam da bi danas bio ponosan, jer sam ostvarila njegov dugogodišnji san i doprinijela razvoju Univerziteta u zemlji i svijetu. Drugi zadatak je svakako imenovanje na poziciju pomoćnika ministra, te sama činjenica da i dalje ostajem na toj poziciji govori da sam i taj amanet uspješno ponijela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading