TADIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE ''PLJUNUO'' NA OTADŽBINU: Predsedniku Srbije uputio TEŠKE REČI!

Autor:

Vesti

11.09.2022

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervjuu za hrvatske medije, Boris Tadić je ponizio svoju zemlju, podržavajući odluku hrvatskih vlasti da se Vučiću zabrani poseta Jasenovca.

TADIĆ ZA HRVATSKE MEDIJE ''PLJUNUO'' NA OTADŽBINU: Predsedniku Srbije uputio TEŠKE REČI!

Foto: Tanjug/shutterstock

Boris Tadic učinio je sve da opravda sramne odluke hrvatskih vlasti i da unizi svoju drzavu, na čijem čelu je, nažalost, nekada bio.

U sramnom intervjuu za hrvatske medije, ponizio je svoju zemlju, a predsednika Srbije uvredio na najgori mogući način.

Kako komentarišete sve što se dogodilo oko pokušaja privatne posete Jasenovcu Aleksandra Vučića, a potom i zabranu dolaska u Hrvatsku? Šta je zapravo Vučić time hteo da postigne?

Republika

Foto: Tanjug/S.Radovanović

Boris Tadić

- Svakako je želeo izvesti još jednu kvazipatriotsku predstavu, pogotovo u osvit nove krize s Kosovom, koja je usledila nakon toga. Poseta Jasenovcu poslužila je kao svojevrsni propagandni prajmer za još jedan poraz kosovske politike Vučićeve vlasti. Međutim, uspeh te predstave omogućila mu je hrvatska strana. Iz Hrvatske su morali mnogo jasnije biti naznačeni razlozi zbog kojih mu poseta nije dozvoljena, ali iznad svega je moralo biti jasno naglašeno da je predsednik Srbije dobrodošao posetiti mesta stradanja i oda počast žrtvamaodgovorio je Tadić i dodao:

- I to ne samo tada, nego i svaki put pre toga kada je tražio da poseti Jasenovac. Ako je razlog lična politička istorija Aleksandra Vučića, i to je moralo biti precizirano, kako se ovako zamagljenim razlozima ne bi bilo tenzije između Srbije i Hrvatske i njihovih građana. Iako deset godina "lujevski" vlada Srbijom, mora biti jasno da Srbija nije Aleksandar Vučić. Tako mora biti jasno da i u ovom intervjuu, kada govorim o režimu Aleksandra Vučića, ne govorim o svojoj zemlji i svom narodu, već o vlasti koja njom samo trenutno upravlja.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić

Vi ste bili predsednik, može li predsednik otići u privatnu posetu Jasenovcu, a da o tome ne obavesti hrvatsku Vladu?

- Čak i ako po zakonu može, to je potpuno mimo svake prakse i pisanih i nepisanih pravila. Uostalom, ne razumem ni zašto bi predsednik Srbije želeo da ode u privatnu posetu Jasenovcu. Bilo bi logično da želi iskoristiti ulogu koju ima kako bi tu posetu učinio što vidljivijim i poslao snažniju poruku. Ne vidim nijedan razlog, osim propagandne dramatizacije, da predsednik Srbije želi smanjiti format takve posete. Za Vučićevu vlast Donja Gradina je "manje Jasenovac" zato što se ne nalazi na teritoriji Hrvatske. Pa kako je to onda pitanje poštovanja žrtava, a ne provociranja nacionalističkih tenzija, koje su i dovele do takvih stradanja - rekao je nekadašnji predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Duška

11.09.2022 15:48

@Bosko - Malo si rekao idiot.....on je sramota Srbije i svakog poštenog čoveka.

Мали

11.09.2022 15:48

Бившем председнику Србије Борису Тадићу препоручујем следећи пут када оде у Хрватској да они скину гаће да их он боље пољуби у гузицу....пошто воли да се увлачи у исту

Kolos

11.09.2022 16:25

Bilo bi lepo da nam eks predsednik Srbije još samo objasni zašto on nikad nije posetio Jasenovac i kako bi uopšte trebalo da izgleda poseta bilo kog predsednika Srbije Jasenovcu a da hrvatima bude sve potaman, po svim mogućim pravilima i da to pri tome nikoga ne pravocira i da nema nikakve druge motive ..ili je to ipak nemoguća misija.